Cea mai bună alimentație pentru pacienții cu afecțiuni renale (studiu 2018)

Numar afisari: 2.184

Publicația științifică Journal of Renal Nutrition a publicat pe 16 august 2018 o lucrare de cercetare care demonstrează că proteinele care provin din plante îndeplinesc toate cerințele pentru pacienții cu afecțiuni renale cronice și că oferă în plus și alte beneficii pentru sănătate, spre deosebire de proteinele de origine animală. [1,2] Oamenii de știință au analizat cercetările făcute despre legătura dintre sursa proteinelor și bolile renale cronice și au descoperit că pentru acest tip de afecțiuni, ideea că e nevoie de consum de proteine de origine animală este perimată și periculoasă pentru pacient. Autorii studiului subliniază că – în plus – regimul alimentar pur vegetarian protejează împotriva hipertensiunii arteriale, a tulburărilor de metabolism a fosforului și a altor afecțiuni și dezechilibre din organism.

Sursa: www.pcrm.org

”Păi dacă-i adevărat, atunci de n-aud același lucru de la medicul meu sau de la medicul care îi îngrijește pe cei dragi mie?” e îndreptățit să întrebe orice om. Am răspuns detaliat la această dilemă a zilelor noastre, atât într-o Notă pentru cadre medicale și studenți la medicină, cât și în capitolul De ce medicul meu nu-mi spune?.  Pe amândouă le puteți citi în cartea Diversificarea, pur și simplu care – în ciuda numelui – am mai spus, nu e o lucrare despre piureuri pentru bebeluși și nici vreo idee fixă sau doctrină nouă despre alimentație. E nevoie ca informația (din orice domeniu, nu doar cea despre sănătate și nutriție) care împuternicește, care trezește și care eliberează să fie popularizată. Daca medicii refuză să se deschidă în fața ideii de a face nutriția pur vegetariană o componentă a practicii lor clinice, atunci să împuternicim pacienții. De ce ar putea zbura toate bârfele și energiile agresive pe Facebook și n-ar putea zbura și Adevărul sau Iubirea?

În completarea și continuarea cărții mele, ca sprijin pentru toți cei care vor sau care sunt nevoiți să facă nutriția pur vegetariană parte din disciplina de viață sau din practica clinică, voi publica pe site concluziile celor mai recente studii de cercetare independente. Transmiteți mai departe aceste date, dar fără încrâncenare: binele făcut cu forța nu-i mai breaz decât răul făcut cu frumosul.

Pace inimii, forță corpului, lumină minții!
______________________________________________________________________

[1] Joshi S, Shah S, Kalantar-Zadeh K. Adequacy of plant-based proteins in chronic kidney disease. J Ren Nutr., 16 august 2018.
[2] Physicians Committee for Responsible Medicine, Washington, DC. – Breaking Medical News, 22 august 2018.

Numar afisari: 2.184

Distribuie:
 1. Bună Cristela,mulțumesc mult pentru tot ceea ce ai scris. Apreciez mult sinceritatea ta și faptul că nu îți ascunzi temerile, pentru a fi perceputa mai spirituala. Domnul sa te binecuvinteze și sa te inspire și în continuare! Cu drag, Mariana Sim

 2. Draga Cristela,
  Poate nu e locul potrivit aici, dar nu mai gasesc Noul Simplu 2! Voiam sa il comand împreuna cu Noul Simplu 1 cand va apărea, dar nu mai dau de el… In alte părți am gasit doar Prima ediție a cărții… Te rog mult, daca nu o pot comanda de la tine, sa-mi spui de unde as putea sa o iau. Multumesc din suflet! O zi cu pace!

  1. Draga Ioana, ti-am trimsi mesaj privat. Exista un singur Simplu 2, nu unul vechi si unul nou.
   NOU este doar Simplu 1.
   Pe ambele le gasesti pe site, la eSHOP.
   Imbratisari,

   cristela

 3. Buna, Cristela!

  Ma intereseaza foarte mult sa citesc despre hrana potrivita impotriva afectiunilor renale si a infectiilor urinale. Unde sa citesc mai exact si ce carti recomanzi?
  Multumesc tare mult pentru tot ceea ce ne oferi! <3

  1. Draga Carmen,

   Multumesc frumos. Daca doresti sa intelegi rolul rinichilor (ca apoi sa stii ce anume ii saboteaza, inclusiv alimentar) iti recomand cartile Dr. Sorina Soescu: Pur si simplu… vindecare, Sănătate 5D si/sau Manualul Scolii Sanatate 5D.

   Problema nu se pune – care este hrana impotriva afectiunilor renale (ca si cand aceste afectiuni ar fi ceva care ne loveste din afara si noi trebuie sa ne aparam/luptam prin mancare sau suplimente), ci care e hrana si stilul de viata care duce la dezechilibre, inclusiv afectiuni renale?

   Daca nu ai suspiciuni de interese comerciale, iti recomand fara falsa modestie si cartea mea ”Diversificarea,pur si simplu” pentru a intelege dieta pe baza de plante (inclusiv bibliografie si cazuistica solida), cea pur vegetariana, despre care se vorbeste in articolul de fata. Poti citi cuprinsul la eSHOP.

   Gand bun si sanatate!

   cristela <3

Care este opinia ta