17.02.2020 (Luni)
Mic dejun (07:00):
La trezire, în timpul zilelor de școală, cei 2P beau puțină Apă Vie (denumirea e o metaforă, rețeta AICI) în care picur niște macerate la rece din plante care susțin rinichii, limfa și glandele suprarenale. Smoothie (300 ml pentru fiecare): 500 ml suc portocale, 2 mango, 1 banană mică, 1 linguriță fructul pasiunii și/sau 1 linguriță acai (pudră ecologică) de la Crud și Sănătos (AICI și AICI).

Foto: Cristela GEORGESCU, 2016

“Oricine ar trebui să fie în stare să realizeze enormitatea crimei comise de părinții care spun copilulului să nu-și strice pofta de mâncare consumând un fruct înaintea mesei.” Ashavir Ter-Hovanessian (Aterhov), Profetul Uitat Cine are deschiderea și bunăvoința să înțeleagă fructele, va ști de ce ele nu distrug nici pancreasul, nici ficatul, nici creierul, nici silueta, nici apetitul și, după cum se vede din poză, nici somnul! 🙂

Gustare (10:00 și 12:00)
Pavel: 2 mere mici, 1 ciorchine de struguri negri, 3 trufe de ciocolată făcute de mine din alune de pădure, curmale Medjoul și cacao. Petru: chipsuri de mere (de la DM), 3 trufe. Amândoi: limonadă pentru suprarenale (rețeta cu poze pe 07.02.2020). Câțiva Biscuiți Inimoși din cartea Simplu 2.
Prânz (13:30)
Pizza ruccola (blat fără gluten, din fulgi de ovăz), s-a negociat din weekend! 🙂 Rețeta AICI.
Gustare (16:00):
Doar Qi Tea (am povestit săptămâna trecută de el, e făcut manual de medicul nostru din Austria, poate vrea cineva să importe și în România, AICI)
Cină (18:30):
Salată de spanac pentru Petru, grisine din morcov și capia pentru Pavel, crackers fără ulei, din amarant si porumb cu rozmarin, toate de înmuiat în Bunărel sărat de susan (rețeta în cartea Simplu 1, vezi fragment din povestire mai jos). Dacă aveți suprarenale bune, calciul si fierul din cina asta ajung direct unde le e locul! 🙂

 

18.02.2020 (Marti)
La trezire(06:45)
Macerate fitoterapice. 2 lingurițe Tonic 9 (se comanda AICI sau, pentru Austria, la mine)
După 15 minute (ora 7.00): 250 ml fresh de portocale cu mandarine si putin ghimbir
Gustare (10:00- pauza are 30 minute)
Pavel – 3 mere Topaz, 4 biscuiți de ovăz cu ciocolată (rețeta AICI și mai jos poze detaliate), 350 ml lapte de alune de pădure cu cacao bio crudă
Petru – 4 mandarine, 4 biscuiți de ovăz cu ciocolată (rețeta AICI), 350 ml limonadă pentru suprarenale (rețeta pe 7 februarie)
Prânz (14:00)
Azi e zi de masa la scoala, dar nu le-a plăcut ce a fost (”paste din nu-știu-ce, dar aveau un gust ciudat și un sos oribil” 🙂 , așa că au mâncat pachetul de rezervă (intuiția mea funcționează!)- câte 2 felii zdravene din pizza de ieri,  câte un ardei capia și un castravete.
Gustare (17.30)
Fresh de portocale cu mandarine
Cină (19:00)
Un bol de legume la abur cu verdeață, sare neiodată și ulei de măsline. Petru a vrut și două rondele de amaranth cu brânză de migdale după o rețetă adaptată, de la buna mea prietenă Mimi Walter (rețeta originală AICI). Salată de roșii.

 

19.02.2020 (Miercuri)
La trezire:
Macerate fitoterapice. 2 lingurițe Tonic 12 cu ienupăr și obligeană (se comanda AICI sau, pentru Austria, la mine)
După 15 minute (ora 7.00): 300 ml suc de pere
Gustare (10:00)
Pavel – Struguri, mere și CaFeLine simplificate, adică fără ovăz și fără unt de cocos (rețeta AICI)
Petru – Mandarine, rodie și CaFeLine
Prânz (13:00)
N-au vrut decât fructe, ne-a făcut poftă Călin care e în călătorie de lucru și își face piața doar pe marginea drumului. Poftim! 🙂Așa că ne-am cinstit toți trei cu ce-am găsit bio la magazin. Atât se poate aici la noi, că nu mai există piețe. Am început cu pepene, mai tîrziu, pe la 15, o înghețată – dezghețată de cătină românească (rețeta în Simplu 2). Azi a fost nefiresc de cald afara, a mers ceva mai răcoritor.
Gustare:
Fructe, ce au vrut ei, n-am stat să le țin evidența. Avem mereu pe masă un platou mare cu fructe zemoase și se auto-servesc când merge (că fructele nu prea merg după orice).
Cină (18:00):
Am propus niște piure de cartofi + Ușurele (ambele rețete în Diversificarea, pur și simplu), dar am fost refuzată și s-a votat pentru  Patate rozmarinate cu pastă de măsline (Petru) și cu pastă de avocado (Pavel). Cele 3 rețete  în noul Simplu 1 și Mai simplu decât Simplu. Alături salată de spanac.

Patate
Patate

 

20.02.2020 (Joi)
La trezire (7:00)
Iaurt de fructe (vegan, rețeta în Diversificarea, pur și simplu)
Gustare (10:00 și 12:00)
10 – Fiecare o cutie mare (350 gr) cu struguri negri, afine, physalis, zmeură.
12 – Crackers fără ulei, din linte cu ierburi meditareene (de la DM) și limonadă pentru suprarenale (rețeta pe 07.02.2020)
Prânz (15:00)
Linte cu spanac, o nebunie – rețetă nouă, va urma ca articol pe site și pun aici rețeta.
Gustare:
Cină (19:00):
Mere coapte bune, bune (rețeta Diversificarea, pur și simplu). Cu ocazia asta am făcut și un mousse pentru mâine, că avem colegi musafiri și e posibil să se lase cu clătite(rețeta de mousse AICI).

Mousse de mere coapte – Cristela GEORGESCU

 

21.02.2020 (Vineri)
La trezire (7:00)
Pepene rosu
Gustare (10:00)
400 ml smoothie (mango, ananas, căpșuni, fresh de portocale)
Biscuiți de ovăz cu ciocolată (rețeta AICI)
Prânz (13:00):
Supă cremă de legume (supa clară din Simplu 2 în care am pasat 1 morcov, 1/2 țelină mică, 1/2 rădăcină pătrunjel, 1 legătură frunze pătrunjel, 1/4 praz, 4 cartofi medii), am adăugat la final puțin turmeric (curcuma), corinadru, sare verde (rețeta în Diversificarea, purși simplu) și ulei de măsline.
Gustare (16:00 pentru 3 copii, că avem invitați la joacă):
Salată asortată (roșii, castraveți, ardei, praz, lămâie și ulei de măsline) cu 150 grame brânză de capră, răzuită și amestecată în salată.
Cină (19:00):
Bruschette din orez (aluatul este cel de pâine din orez, rețeta AICI) cu roșii, puțin usturoi verde (deja a apărut în grădină), praz și busuioc verde. Altfel pun și avocado tocat mărunt, și măsline nepasteurizate Kalamata, dar pentru că mâncaseră deja brânză mai devreme, n-au mai avut poftă de grăsimi.

 

22.02.2020 (Sambata)
La trezire:
Struguri și căpșuni decongelate (păstrate de anul trecut) și amestecate cu miere de mană.
Gustare
Ciocolată cu alune de pădure. Rețeta AICI. Limonadă pentru suprarenale, rețeta pe 07.02.2020
Prânz:
Falafel NEPRĂJIT cu “iaurt” de susan și mentă (adică Bunărel, dar mai fluid, cu mai multă apă, rețeta în NOUL Simplu 1) și salată tabouleh (salată de pătrunjel și mentă, rețeta din Simplu 2, dar mai simplificată, adică fără mei când o mâncăm lângă falafel, pentru că evităm combinația cereale cu proteine = cartofi/paste/orez/mei/pâine cu proteine animale sau vegetale concentrate). Rețeta de falafel va urma pe site.
Gustare:
Cină:
Sushi vegetarieni cu orez bio integral. Legume proaspete (ardei capia, castraveți)

 

23.02.2020 (Duminica)
La trezire:
Fresh de portocale. Struguri. Rodie. Afine.
Gustare (11:00)
Fursecuri cu dulceață de vișine (rețeta AICI) și lapte de migdale cu cacao
Prânz (14:00):
Supă deasă (roșii,praz, orez integral și pătrunjel verde și ulei la final, nu în timp ce fierbe orezul). Rețeta în Diversificarea, pur și simplu.
Gustare:
Cină (18.00):
Mazăre cu ierburi aromatice, puțin ulei de măsline, Sare Verde (rețeta de ”sare” în Diversificarea, pur și simplu) și praz proaspăt. Salată de spanac bio cu dressing din avocado, lamâie, praz, leurdă și sare neiodată.

 

>