18.05.2020 (Luni)
Mic dejun (07:00):
Azi e prima zi de școală după carantină. Înainte de masă – macerate din plante. Întotdeauna pe parcursul școlii susțin pe parcursul zilei copiii cu macerate la rece din plante sălbatice pentru rinichi, sistem limfatic (în care se află și sistemul imun) și glandele suprarenale (surori gemene cu rinichii). Amestecurile de plante și dozajele țin cont de fiecare persoană în parte. Exact ca în homeopatie. Altfel se cheamă că am luat-o pe calea alopatiei, care tratează ”boli” standard, nu pacienți unici.

Pepene roșu, suntem obișnuiți de mici cu astfel de mic dejun. 🙂 Am vânat deja pepene roșu dulce, copt în soare (cu seminte!, nu cumpărați nici struguri, nici pepeni fără semințe!). Pepenii (roșu, galben) și papaya nu se combină cu alte fructe.

Gustare (10:00 și 12:00, că stau la școală până la 14.00 și nu se mai gătește de când cu pandemia fricii)
ATENȚIE: Nu ”primesc bani” să recomand produse, nu sunt blogger și nici influencer, nu trăiesc din reclame, ma animă alte idealuri în viață. Sunt exigentă și nu recomand decât produse pe care le folosesc în mod curent de ani de zile, produse sau distribuite de persoane și/sau familii pe care le cunosc personal. Cu mine mergeți la sigur.
***
Deoarece după carantină copiii vor petrece foarte mult timp în aer liber și soare, pe lângă apă, primesc și 500 ml de limonadă pentru rinichi, suprarenale și implicit imunitate, rețetă de sezon: se pun la blender 1 litru apă, sucul de la 2 lămâi, 1 lingurită ginseng siberian bio și nectar de agave bio autentic presat la rece după gust (pe ambele le cumpăr doar de AICI),  2 lingurițe polen crud (cumpăr doar de AICI, o să mă pomeniți), 15 frunze de urzică, 2 frunze de păpădie, 1 cm ghimbir. Strecor. Puteți folosi miere în loc de nectar de agave. De când am înțeles mai bine cât muncesc albinele, nu mai sunt atât de largă la mână cu mierea pe post de îndulcitor (mai ales cea pură, neflitrata, neliofilizată, asa cum doar la terraapis.ro am văzut cu ochii mei).

Limonada pentru suprarenale
Limonada pentru suprarenale

La ora 10: 6 bile de marzipan cu efect cranț, rețeta în cartea Simplu 2, a înflorit deja trandafirul meu de dulceață și am cu ce + 2 mere.

Marzipan cu efect crant - Cristela GEORGESCU
Marzipan cu efect crant – Cristela GEORGESCU
Trandafiri de dulceață - Cristela GEORGESCU
Trandafiri de dulceață – Cristela GEORGESCU

La 12: Plăcintă cu mere. Blatul este cel de Biscuiți Inimoși din cartea Simplu 2.  , rețeta AICI. Între foi am pus 700 gr mere rase amestecate cu puțină scorțisoară, cuișoare, nucșoară. Foarte important – și aici chiar trebuie să mă credeți pe cuvânt: lăsați plăcinta să își tragă sufletul 24 de ore. Eu o feliez și o pun intr-un vas/tavă de sticlă cu capac, până a doua zi. Sucul merelor coapte, pătrunde foile crocante și le transformă într-un aluat dulce, cremos, siropos.

Placinta cu mere - Cristela GEORGESCU
Placinta cu mere – Cristela GEORGESCU
Prânz (14:30)
Planul era cu sushi. Dar au zis că nu le e foame, au băut pe la 15.30 un suc verde (eu îi zic Minte Străvezie) și s-au jucat până la 18.30. Deci sushi au rămas pentru cină. Rețeta de suc stors (nu smoothie), cantități pentru 3 persoane: 6 mere, o tulpină țelină (apio), o mână frunze verzi proaspete: spanac, păpădie, mentă, urzici, 1 castravete mare, 1 rădăcină de ghimbir, 1 rădăcină turmeric, 2 lime mici sau 1 lămâie mare.

Suc Minte Străvezie - Cristela GEORGESCU
Suc Minte Străvezie – Cristela GEORGESCU

Cină (18:30):
Sushi bio: orez integral, condimente sushi, avocado, castravete, ardei capia roșu și galben.

Sushi - Cristela GEORGESCU
Sushi – Cristela GEORGESCU

Sushi - Cristela GEORGESCU 2
Sushi – Cristela GEORGESCU 2
În timpul școlii la 19.30 sa intră în pat și se citește, la 20.00 se doarme. Uite de ce, am explicat și în cartea Simplu 2, și AICI.

 

19.05.2020 (Marţi)
Mic dejun (07:00)
Socată (rețeta în Simplu 1) și bonus aveți și rețete de  pentru alte băuturi din plante.
Socată Simplu 1 - Cristela GEORGESCUCăpșuni la discreție. Cât e sezonul, să mai curățăm limfa.
Căpșuni
Gustare (10:00)
Caise și mere
Prânz (12:00)
La școală, prânzul e un picnic în pădure, cu pachet de acasă. Cantina școlii s-a închisă până se termină opera asta bufă cu măști și cu termometre. Bufnițe din Einkorn bio, legume crude bio: 1 castravete mare, 1 ardei capia, măsline nepasteurizate Kalamata de la Mani Blaeuel pe care le iau de pe vitakeim.de. Rețeta de bufnițe este cea de pâine cu mac din Simplu 1 (pag 59), doar că în loc de grâu Khorasan am folosit Einkorn și am adăugat în cocă puțin praz.
Gustare (15:00):
Suc Minte Străvezie, vezi rețeta pe 18.05.2020
Cină (19:00)
Ciorbiță de legume cu mult mult leuștean, cartofi cu rozmarin la cuptor, salată verde. Cei 2P sunt topiți după ciorbița românească, rețeta de la strabunica lor. Rețeta pentru ciorbiță este AICI, doar că e mai săracă. Nu am pus – pentru ca nu am avut – lobodă și nici ștevie. Pentru că la felul doi au fost cartofi, în ciorbiță nu am pus nici orez. Altfel , daca prind vreo cursă din România și primesc lobodă și ștevie, o fac ”ca la carte”.

Ciorbița asta merge bine de tot cu ceapă verde. 🙂

Cartofi cu rozmarin proaspăt (din curtea noastră): tai cartofii ”wedges”, îi aliniez în tavă, torn peste ei (până la jumătate sau trei sferturi) un ”smoothie” din apă, sare neiodată, 1 cățel usturoi, (opțional 1 lingură de ulei de măsline) și presar rozmarin proaspăt. La cuptor 170 de grade, 50 minute sau până scade apa și se pătrund cartofii. Se scot din cuptor, se stropesc cu puțin ulei (eu am o sticlă cu pulverizator, ca să pot doza atent) și amestec ușor.


De salată se ocupă mereu Călin. Găsiți punctul lui de vedere, ”Bucuria salatei”, în ghidul pentru bărbați Mai simplu decât Simplu, cadoul la cartea mea Simplu 1.
27.05.2020 (Miercuri)
La trezire:
Ce am prins la vânătoare.
Citiți ce puteți face cu codițele căpșunilor AICI
Gustare
Salcâmată, rețeta AICI

Bol de fructe: am primit ananas și mango bio, bine coapte și le-am tăiat cubulețe, am pus alături și felioare de mandarine de la italianul nostru cultivator și am făcut un bol pentru pachetel.
Prânz:
Supă cremă de dovleac, rețeta AICI

@ Cristela GEORGESCU 2016
@ Cristela GEORGESCU 2016
Gustare:
După ce home schooling-ul ne-a pus suprarenalele în băț, corpul țipă după sare + grăsime. Le fac celor 2P o gustare țac-pac: măsline Kalamata nepasteurizate + câteva frunze de leurdă din pădure, toate făcute pastă cu un mixer de 50 RON, pun alături ardei gras și crackerși bio cu chimen (cumpărați de la SPAR).
Cină:
O variantă simplificată a acestui dovleac copt (rețeta nesimplificată AICI. O simplificați voi după cît timp aveți pentru a pregăti cina. 🙂

Azi s-a-ncheiat lucrarea mea lumească.
Tot ce-am făcut, acum se odihnească
Și să prospere în ființa mea,
Iubire, putere și curaj să-mi dea,
Să fiu mereu de ajutor
Pământului și oamenilor.

(Traducere după o zicătoare de la Școala Rudolf Steiner (Waldorf) și pe care copiii o rostesc la finalul orelor. Să ne fie și nouă, adulții, spre învățătură.)

28.05.2020 (Joi)
La trezire:
Pradă de la vânătoare. Mic dejun din raze de soare topite.
Gustare
Prânz:
Gustare:
Cină:
29.05.2020 (Vineri)
La trezire:
Gustare
Prânz:
Gustare:
Cină:
30.05.2020 (Sâmbătă)
La trezire:
Gustare
Prânz:
Gustare:
Cină:
31.05.2020 (Duminică)
La trezire:
Gustare
Prânz:
Gustare:
Cină:

 

>