Diversificare: copilul vomita mancarea noua, ce sa fac?

Număr afişări : 4.971
13 mai 2016
Intrebare de la Madalina, mama unei fetite de 7 luni, comentariu la articolul Cum alcatuiesc un meniu complet? 

Hristos a înviat! am ajuns pe acest site prin recomandarea unei doamne preotese, dar eu ma pierd. Am dat gres in alimentatia fetitei mele de 7 luni, a varsat tot ce am incercat in ultimile 2 zile. Imi doresc din suflet sa o pot hrani cat mai sanatos, dar am nevoie de sfatul tau si de pasi de zi cu zi pt varsta ei. Iar eu cautand din articlo in articol, nu am gasit nimic care sa ma ajute sa incep diversificarea de zi cu zi. Practic eu tot nu stiu cum sa o pot hrani pe micuta si sunt foarte speriata in sensul acesta. Va rog daca se poate sa ne ajutati doctorii nu isi dau interesul atat de mult… Multumesc mult.

Raspuns:

Adevarat a Inviat, Madalina!

Multumesc pentru intrebare. Nu stiu ce ati facut si cum ati facut, ce i-ati oferit si in ce conditii – este o intreaga discutie si aici si va multumesc ca intelegeti ca nu am cum sa va indrum eficient pe mail si in conditiile in care nu cunosc contextul.

Cu siguranta va pot spune insa ca varsaturile sunt un semn de aparare din partea organismului, el respinge ceea ce ameninta sa ii faca rau. Daca vomita copilul, inseamna ca NU are nevoie de ceea ce ii dati. Fie de alimentele respective, fie de ceea ce e in ele, inclusiv energia disperarii, a spaimei si a neincrederii cu care sunt impregnate, fie de modul in care sunt preparate sau combinate.

Eu va pot indica cu draga inima ce e de facut ca prim pas, insa DOAR Dvstra singura sunteti cea care poate renunta la spaime si isi poate folosi energia mai intelept, creativ. Nu putem deslusi semnalele transmise de copil atunci cand suntem in spaime. Gandim, rationam, doar cand suntem relaxati, nu atunci cand suntem panicati, stresati. Atunci “gandim” cu creierul reptilian, doar pe baza de instincte primare, nu de ratiune. Atunci gandim doar cum ni se spune si nu ne mai gandim la ce ni se spune.

Cititi va rog inainte de orice acest articol: Frica mamei.

Cititi apoi sectiunea DIVERSIFICARE, cu rabdare si cu atentie. Apasati AICI.

Cititi apoi introducerea de la pagina Meniul Zilei si acolo veti vedea si posibile variante de Meniu de la 6 luni la 2.5 ani zi de zi. Apasati AICI.

Daca as mai avea un copil l-as hrani in primul an doar cu laptele matern si fructe de cea mai buna calitate. ATAT. Apoi as ramane in prima jumatate a zilei doar cu fructe si as introduce treptat legume tip fructe – crude si/sau prelucrate termic, supa clara de radacinoase plina de minerale (reteta pe blog sau ilustrata in cartea mea Simplu2), plus nuci/seminte si in timpul iernii cartofi, leguminoase si/sau cereale fara gluten – fierte. Nevoile fundamentale ale organismului copiilor sunt nevoile de ENZIME VII, de vitamine si minerale (care sunt din plin in fructe),ceva proteine si carbohidrati (pentru energie). Fructoza din fructe este nutritiva pentru sistemul nervos, pentru ficat si pentru celulele sistemului reproductiv. Lactatele de vaca si proteina animala dezvolta fizicul. Fructele si alimentele naturale integrale permit un corp suplu si dezvolta creierul.

Pentru sprijin suplimentar a recomand cartea doamnei Dr. Sorina SOESCU: Retete in dieta de detoxifiere, unde are un capitol intreg despre alimentatia bebelusilor. O puteti comanda de pe www.centrulnatura.ro

Mult succes va doresc, lumina Invierii sa ne trezeasca pe toti din somnul cel de moarte in care ne-adancira barbarii de tirani!

Cu Vitamina L,
Număr afişări : 4.971

Distribuie: