În 30 de minute am făcut pizza și-am scris articolul ăsta. Din categoria ”Hai că se poate!” și din categoria ”Decât de la magazin, domnilor, mai bine facem acasă un compromis necompromițător!”.
”Alo, prințeso? Am plecat acum de la antrenament, ajungem în 20 de minute. Le e foame. :)”, a aruncat Călin buzduganul.
”Pizza e la cuptor deja, eu scriu (acum ori niciodată) rețeta pe blog.”
”Mama, te iubim! Ești Naturtalent” se aud chiote de pe bancheta din spate a mașinii. 🙂 Mă simt motivată, recunosc.
Carevasăzică. Pentru 2 pizza:
250 gr năut boabe (nefiert! am primit întrebări), pe care îl măcinați făină (la blender, la râșniță, la moară etc). LATER EDIT (mai 2019) – am probat blat din fulgi de ovăz măcinați în loc de năut și e mult mai ușor pentru sistemul digestiv al celor 2P.
Aprox. 200 ml apă, nu pot să vă dau o cantitate exactă, pentru fiecare tip de năut înghite diferit apă. Puneți puțin cîte puțin și frământați cu răbdare vreo 5 minute, până când aluatul devine ca o plastilină.
1 lingurită unt/ulei de cocos
1/2 lingurită sare neiodată. Am fost întrebată – de ce neiodată? Am scris cu multe, multe amănunte și argumente științifice în cartea mea Diversificarea, pur si simplu. Dacă nu sunteți genul care cumpără și citește cărți, atunci aveți pe acest site un articol informativ despre sarea iodată, dușmanul celor sănătoși, AICI.
Din toate astea faceți ”coca”. Durează maxim 10 minute.
Modelați coca cu mâna, direct pe hârtia de copt. Eu fac 2 bucăți, cât farfuria, grosime 5 mm. Una mai mare pentru Petru, care deși e cel mai mic întotdeauna a mâncat de doua ori mai mult decât Pavel. Și una mai mică, pentru Pavel.
Aici se văd mai bine urmele degetelor mele pline de iubire și de bucuria de a găti.
Așa… mai departe: 250 gr pulpă de roșii în care ați pus busuioc și/sau oregano și eventual un cățel de usturoi zdrobit. Deci NU SUC de roșii, ci pastă.
100 gr brînză bio de capră răzuită pe răzătoarea mare. De ce brânză de capră? În niciun caz din considerente de sănătate. Am răspuns mai jos, la comentarii.
De obicei pun deasupra si inele de ceapă sau de praz (sunt delicioase coapte!), dar azi n-am avut deloc chef să-mi miroasă părul proaspăt spălat a ceapă! 🙂
La cuptor stă 30 minute la 170 grade. Când e gata, o las 5 minute să-ți tragă sufletul și o acopăr cu frunze de rucola.
Așa arată când o fac cu ceapă.
Așa arată astă seară.
Eu și Călin (atunci când mâncăm pizza mea) nu mâncăm cu brânză de capră, ci pur vegetariană: doar cu suc de roșii, ceapă, rucola și măsline Kalamata nepasteurizate și adăugate la final, DUPĂ ce o scot de la cuptor, odata cu rucola.
Astă seară noi n-am mâncat, așa că n-am poze cu pizza fără gluten pur vegetariană. 🙂 Am băut doar un ceai din ghimbir, kardamom și mere uscate (am explicat de ce doar atât, AICI). Să nu ziceți că nu v-am spus tot. 🙂
Aștept impresii de la cine se-ncumetă,