Rămas bun!

Scris de Cristela  - mai 10, 2018

În noiembrie 2016 am organizat la București o conferință de rămas bun. „Cum adică – rămas bun? Adică n-o să mai faci conferințe?”, au apărut imediat reacțiile.

A fost rămas bun de la felul în care am făcut și am prezentat lucrurile când a venit vorba de nutriție și de sănătate.

A fost rămas bun de la luptă ca noțiune. Am fost făcuți (inclusiv eu) să vedem totul ca pe o luptă cu dușmanii văzuți sau nevăzuți: boala, virușii, bacteriile, insectele, poftele, animalele sălbatice, alte ființe umane etc. Într-o societate atât de coruptă, degenerată, agresivă și injustă cum este cea actuală, nu avem nevoie de luptă împotriva „răului”, ci de deșteptarea fiecăruia dintre noi.

A fost rămas bun de la meșterul făurar de săbii ce am fost. Nu mă mai animă să ofer săbii, ci chei care deschid porți spre libertate interioară și exterioară.

Nu mai vreau să vorbesc DOAR despre remedii naturale, nutrienți, combinații alimentare corecte, rețete și diete.

Nu mai vreau să spun nimănui ce are de făcut. De generații întregi ni se spune ce avem de făcut. Ni se cere să urmăm o anumită direcție, terorie, modă, dogmă sau autoritate, adică să renunțăm la libertatea interioară sau exterioară.

Nu mă animă decât o singură dorință: să îmi aduc contribuția la vindecarea acestui Pamânt, să aduc bucurie în viețile oamenilor și în propria viață, să fac bine și să îmi îndeplinesc impecabil misiunea.

Adevărata contribuție în viața unui om nu înseamnă să îl ajuți, ci să-l înveți să se ajute singur.

Adevărata contribuție nu încearcă să te facă dependent, ci te împuternicește să fii independent.

A fi în serviciul celorlalți nu înseamnă să le dai oamenilor ce nu au: informație, indicații, cunoștințe – e chiar absurd până la urmă să vrei să știi atât de multe lucruri despre ce te înconjoară și să știi atât de puține despre tine. Ci înseamnă să le arăți ceea ce au deja: cunoaștere intuitivă, înțelepciune interioară, capacitate de autoregenerare, conștiență și să îi înveți cum să folosească toate astea spre aflarea Adevărului despre despre hrana adecvată, sănătate durabilă, fericire, vindecare cu blândețe.

Am trecut (fără să renunț complet) de la o abordare de consultant care îți spune pas cu pas ce să faci, la una de antrenor-partener, care te împuternicește să îți găsești resursele și puterile interioare pentru a ști ce ai de făcut atunci când crezi că nu știi, pentru a vedea cu claritate atunci când totul în jur e tulbure, pentru a-ți găsi propriile răspunsuri și propriile strategii de succes, de vindecare fizică și emoțională, de a (te) hrăni sănătos, de a crește copii sănătoși, de a fi împlinit și recunoscător.

Deși schimbarea de paradigmă pe care o propun în abordarea nutriției și a sănătății este una fundamentală, exista un nucleu de cititori și de parteneri participanți care au înțeles demersul meu, de aceea vin și revin la întâlnirile pe care le organizez.

Ei au înțeles aspectele esențiale: că mâncarea din farfurie nu e totul, că nimeni din afara noastră nu ne poate da ceea ce ne lipșeste la interior, că suntem dotați cu tot ce e nevoie pentru a ne hrăni corect, a ne însănătoși și a trăi o existență plină de sens. Ei sunt prezenți la conferințele mele, pătrund scrierile mele, mă motivează să mă prezint de fiecare dată la cel mai înalt nivel și îmi oferă privilegiul de a fi în slujba lor.

Fiecare conferință – și meticulozitatea cu care o pregătesc – este felul în care îi onorez și în care le pot mulțumi cititorilor și partenerilor mei pentru loialitate, pentru deschidere și pentru dorința onestă de a-și aduce contribuția personală la vindecarea colectivă. Nu vom putea vorbi cu adevarat de sănătate deplină atâta timp cât în lume există răni, de aceea efortul fiecăruia dintre noi este prețios. Suntem un corp colectiv și puterea lanțului pe care îl formăm este dată de cea mai slabă verigă.

Abia aștept revederea pe 2 iunie la București (înscrieri AICI), la o conferință care ține cont de trăirile mamelor și de nevoile copiilor, într-o companie de excepție: actrița Maia Morgenstern, medicul Pavel Chirilă, designerul Ana Wagner și doctorul în Știința alimentelor și Nutriție umană Irina Dobre.

Veți avea ocazia să îi reîntâlniți și pe prietenii și partenerii mei de suflet, iar unora dintre ei să le adresați întrebări la pauze și să degustați sau să cumpărați produsele lor: Apiarium, Crud și Sănătos, Biocorner, RawbiteMothelove, Feminitudine, Naturalia.

Prin generozitatea sponsorilor Solaris, Evian Group și Advance Consulting vom da și trupului un răsfăț la pauză: apă , gustări bio, cafea și ceaiuri selecte.

Rămâne cum ne-am înțeles: rămas bun și cale lină spre Acasa Inimii! 🙂

Grafică Ana Wagner pentru Cristela Georgescu

Articole interesante 

>