Un medic explică despre cum ne ucid medicamentele

Scris de Cristela  - 24 mai 2019

Clarificare. Scriu pentru a informa, nu pentru a condamna. Resping abuzurile și trădarea (mai ales a drepturilor și a demnității umane). Nu sunt împotriva medicamentelor: există situații extreme care impun soluții extreme. Dar nu susțin abordarea conform căreia orice stare banală a organismului trebuie tratată cu medicamente (nici de capul nostru, nici orbește la directiva altora). Este responsabilitatea noastră să cunoaștem și să înțelegem Legile Naturii și funcționarea corpului (e la fel de important ca cititul sau ca socotitul!), să descifrăm mesajele pe care ni le transmite (simptome), să citim prospectul medicamentului și eticheta fiecărui produs, înainte de a-l pune pe corp sau în corp.

Îngrijorarea cu privire la folosirea medicamentelor a fost exprimată chiar de medici. Mai mult decât atât, există la ora actuală o cantitate copleșitoare de dovezi pentru a confirma ceea ce mulți dintre acești profesioniști încearcă să ne spună de zeci de ani.

”Medicamentele care se dau cu prescripție medicală sunt pe locul al treilea între cauzele principale ale mortalității, după bolile de inimă și cancer. Acest lucru ne spune că sistemul existent și care se ocupă cu cercetarea, aprobarea, comercializarea și utilizarea medicamentelor este terminat”, spune dr. Peter Gotzsche, medic danez, cercetător medical și co-fondator al Cochrane Collaboration, cea mai importantă instituție la nivel mondial pentru evaluarea dovezilor științifice medicale (sursa).

Pe baza cercetărilor sale, dr. Gotzsche recomandă evitarea următoarelor (sursa):

1. Medicamente antidepresive și antipsihotice.
2. Toate medicamentele care activează creierul, la copii și la persoane în vîrstă.
Medicamentele psihotrope (cu acțiune asupra psihicului – n.tr.) ar trebui utilizate cât mai puțin posibil și mai ales în situații foarte acute, deoarece sunt foarte dăunătoare când sunt folosite pe termen lung.
3. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene folosite pentru artrită, dureri musculare și dureri de cap, inclusiv cele care se dau fără rețetă, doze mici de ibuprofen. Aceste medicamente ar trebui utilizate cât mai puțin posibil.
4. Examinarea mamografică, deoarece nu prelungește durata de viață, în timp ce îmbolnăvește multe femei sănătoase datorită supra-diagnosticării.
5. Medicamente pentru incontinența urinară.

Dr. Robert Morse ne povestea la unul dintre cursuri că înainte mamele erau vindecătorii familiei, iar acum au ajuns să practice medicina alopată fără licență. Înainte ele se foloseau de natură și aveau încredere în ea, pentru a-și ajuta copiii. Astăzi dau la greu – fără să înțeleagă de ce și cu ce preț – medicamente pentru care nu au nevoie de rețetă, la orice banală manifestare (de exemplu antiinflamatoare pe baza de ibuprofen).

Pediatrul american dr. Robert Mendelsohn, povestește în cartea How to raise your child in spite of your doctor cum – după ce i-a murit primul pacient după ce i-a recomandat/administrat aspirină – și-a schimbat întreaga perspectivă asupra medicamentelor și a medicinei alopate (nu degeaba a fost poreclit de colegi ”eretic medical”). În aceeași carte povestește încă de acum 20 de ani, cât de inutil e antibioticul (mai exact penicilina) în relație cu scarlatina sau cu diverse rezultate de ale exudatului faringian, de exemplu. Înțeleg că acum revine această teorie și e primită cu brațele deschise în lumea medicală a Occidentului.

După ce am publicat cartea Diversificarea, pur și simplu cu prefața de dr. Sorina SOESCU, mi s-a întâmplat – nu de puține ori! – ca mamele să mă roagă să le explic în detaliu dacă anumite plante, legume, fructe pot face rău copiilor și în ce ”doze” pot fi date ca să nu facă rău. Cum am ajuns să ne temem și să ne asigurăm de 10 ori înainte să dăm copilului o frunză de pătrunjel, dar nu există nicin semn de întrebare față de administrarea medicamentelor de sinteză, nici măcar atunci când nu citim prospectul?

Dr. Peter Gotzsche estimează pe baza cercetărilor sale că doar în SUA mor anual cca 200.000 de oameni din cauza medicamentelor prescrise de medici: cca 100.000 mor din cauza efectelor secundare și 100.000 mor din cauza erorilor medicilor. ”E de remarcat că nimeni nu ridică măcar o sprânceană când atât de mulți dintre cetățenii noștri sunt uciși cu medicamente.” (sursa)

Și aduce următoarele explicații: ”Principalul motiv pentru care luăm atât de multe medicamente este acela că companiile farmaceutice nu vând medicamente, ci vând minciuni despre medicamente. Aceasta este ceea ce face medicamentele atât de diferite de orice altceva… Practic, tot ce știm despre medicamente este ceea ce au ales aceste companii să ne spună nouă și medicilor noștri … motivul pentru care pacienții au încredere în medicamentele acestor firme este că extrapolează încrederea pe care o au în medicii lor, la medicamentele pe care aceștia le prescriu.

Pacienții nu realizează că, deși medicii lor știu foarte multe despre boli și despre fiziologia și psihologia umană, știu foarte, foarte puține despre medicamentele care au fost atent elaborate și atent îmbrăcate de industria producătoare”. (sursa: videoclipul de mai jos)

Cel mai citit articol din istoria Bibliotecii Publice a Științei (Public Library of Science – PLoS, organizație non profit care publică jurnale independente cu acces deschis, cu recenzii de tip peer review, cu studii de calitate, comentarii de la experți și analize critice în toate domeniile științei și medicinei) se numește De ce majoritatea rezultatelor cercetărilor publicate sunt false. În acest raport, deja acum 14 ani specialiștii au declarat că cele mai recente descoperiri ale cercetărilor publicate sunt false.

”Profesia medicală este achiziționată de industria farmaceutică, nu numai în ceea ce privește practica, ci și în ceea ce privește predarea și cercetarea. Instituțiile academice din această țară (SUA – n.tr.) își permit să fie agenți plătiți de industria farmaceutică. Consider acest lucru rușinos.” spunea Arnold Seymour Relman (1923-2014), profesor de medicină la Universitatea Harvard și fost redactor șef al publicației medicale New England Medical Journal (sursa)(sursa).

“Dosarul împotriva științei este simplu: o mare parte din literatura științifică, probabil jumătate, e posibil să fie pur și simplu neadevărată. Incriminată de studii pe eșantioane mici, efecte minore, analize factoriale exploratorii invalide și conflicte de interese flagrante, precum și de o obsesie pentru a fi în pas cu tendințele la modă și care sunt de importanță îndoielnică, știința se întoarce în beznă”, conchide Dr. Richard Horton, actual redactor-șef al prestigioasei publicații de specialitate The Lancet. (sursa)

Recunosc, interviul de mai jos m-a cutremurat și m-a făcut curioasă. Documentându-mă pentru articol am parcurs câteva dintre lucrările dr. Gotzsche legate de medicamente și mi-am amintit fără să vreau de experiențe personale cu medicamentele luate orbește, doar pentru că așa a zis medicul sau medicamente care mi-au fost administrate abuziv. Poate o să povestesc, dacă simt că e util. Din greșelile și din rănile mele nu îmi fac însă o identitate. Altele sunt motivele pentru care aleg să fac și împărtășiri personale în articole. Când denunț abuzurile o fac NU pentru a-i îngenunchia sau pentru a-i umili pe cei vinovați, CI pentru a-i susține pe cei nevinovați.

Cu iubire și cu recunoștință mereu,

Țara mea. Țara mea? Țara mea! Țara în care m-am născut.

Articole interesante 

>