Dovlecei pentru zei

Scris de Cristela  - iulie 30, 2021

Iubiții mei, iată o rețetă de post, potrivită din primele luni de diversificare a alimentației (dar fără sare), sarcină, alăptare… ce mai tura-vura? De la bebeluși până la bunici!

INGREDIENTE PENTRU NOI 4

6 dovlecei
1 căpățână de usturoi
1 legătură mărar verde
frunzele de la o țelină
câteva crenguțe de cimbrișor și oregano
mix roșii cherry multicolore

Abolut toate materiile prime proaspete sunt de la prietenii noștri scumpi de la Ferma Gardenbio Hideaga.

Reamintesc până o să (vă) obosesc: nu fac reclamă plătită, adică nu primesc bani pentru a promova produse. Promovez însă caractere, exemple de viață și de reușite. Vânez surse sănătoase și etice de hrană și vă spun și vouă unde puteți vâna – dacă doriți. Cred și susțin micul producător și mamaiele de la marginea șoselelor și din piețe.

Am realizat împreună cu Remus Bodoni de la Ferma Gardenbio și câteva scurte materiale video, despre grădinăritul fără săpat AICI sau despre grădinăritul pe straturi înălțate, pentru cei care nu au pământ pentru o grădină mare sau pentru cei care nu au pământ de calitate pentru o grădină AICI. Pe platforma școlii lor online găsiți cel mai bun curs online de grădinărit (cu materiale video care se filmează pe parcursul unui an, ca să puteți urmări evoluția culturilor) pentru începători sau pentru cei care doresc să practice grădinăritul ca hobby.

MOD DE PREPARARE
Feliați dovleceii sau tăiați-i sub formă de tăiței lați, cu curațătorul de coajă de cartofi.
Așezați rondelele într-o tavă înaltă.
Presărați puțină sare neiodată și usturoi zdrobit sau mărunțit.
Puneți frunzele de țelină.

Dovlecei la cuptor - Cristela GEORGESCU 2021
Puneți deasupra un nou rând de rondele.
Presărați puțină sare neiodata și restul de usturoi.

Dovlecei la cuptor - Cristela GEORGESCU 2021

Adăugați crenguțele de cimbru și de oregano și lăsați la cuptor 20 min la 170 grade.

Dovlecei la cuptor - Cristela GEORGESCU 2021
Puneți cu pipeta ulei de măsline, presărați mărar verde tocat și alături un mix de roșii cherry, eventual cu ceapă verde.

Dovlecei la cuptor - Cristela GEORGESCU 2021

Un meniu garantat din categoria “Mănânci și plângi (de plăcere)”

Dovlecei la cuptor - Cristela GEORGESCU 2021

Când am publicat rețeta pe contul meu de pe MeWe (mă găsiți AICI), s-a înțeles că am amestecat roșiile și ceapa verde cu dovleceii. Vă asigur că este la fel de bun, am încercat și eu, căci nicio greșeală nu e de fapt greșeală! Și cred că e chiar mai bun, căci au și amestecurile de ingrediente naturale farmecul lor… Iată ce fotografie și mesaj mi-a transmis o cititoare pofticioasă, Ionela Tanesevici, felicitări pentru creativitate! ”Nu am pus decât un dovlecel. Am amestecat roșiile și ceapa la sfârșit, după ce s-a răcit dovlecelul. Am mâncat și eu și soțul ca disperații 🙃Dovlecei la cuptor - Ionela Tanasevici

Articole interesante 

>