Agenții patogeni din carne și din lapte pot avea legătură cu cancerul
Traducere din Buletinul de știri medicale de ultimă oră transmis de Comitetul Medicilor Pentru Medicină Responsabilă (PCRM), Washington, USA pe 13 iunie 2019
Potrivit concluziilor publicate în 2019 de Centrul German de Cercetare a Cancerului (DKFZ), agenții patogeni din carnea și din laptele de vacă pot provoca cancer. Agenții patogeni găsiți în vacile sănătoase pot provoca în țesuturi o reacție inflamatorie cronică. Aceasta poate stimula și duce la apariția cancerului (de exemplu în țesutul mamar și al colonului). Poate lua câteva decenii ca aceste tipuri de cancer să se manifeste după ce persoana consumă lapte sau carne de vacă.
Referințe
BfR Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor. Noi agenți patogeni în carnea de vită și produse lactate de vacă: sunt necesare mai multe cercetări. Avizul BfR. 2019; 14: DOI 10.17590 / 20190606-133224.
***
Nota mea: Pe Avizul BfR scrie că sunt necesare mai multe cercetări… Eu una nu mai am nevoie. Am tot cercetat și am prezentat ce au cercetat alții. Alții independenți, adică. Cu alte cuvinte care NU au fost plătiți să facă studii din ale căror concluzii să profite chiar cei care au finanțat studiile respective. Concluziile pe care le-am tradus mai sus sunt totuți lucruri cunoscute și recunoscute de zeci de ani, publicate în cărți și reviste medicale de specialitate, în studii indexate și în meta-analize.
În plus, am observat și observ în fiecare zi degradarea sănătății noilor generații, aud săptămânal cum au fost diagnosticate cu cancer sau cum s-au sfârșit cu acest diagnostic ființe pe care port în inimă.
Mă îngenunchiază de cele mai multe ori durerea, ciuda pentru prețul plătit INUTIL.
Unele sunt femei din familie. Altele sunt cunoștințe. Altele sunt prietene. Altele sunt modele care m-au inspirat. Altele sunt cititoare vechi sau mame pe care le-am întâlnit la evenimentele mele. Altele sunt flori îmbobocite, nici copii nu au ajuns să aibă.
Am fost suficient de manipulați să nu mai ascultăm semnalele corpului, ci să vrem doar studii științifice pentru a înceta să mai mâncăm și să bem de secole alimente care ne degradează celulele și care le sabotează rezistența și buna funcționare. Nu vă mai amăgiți că bunicii și străbunicii ”au mâncat și nu au pățit nimic!” Și-au vulnerabilizat celulele și au pasat această vulnerabilitate de generații. Iar noi și copiii noștri plătim nota de plată de la vârste din ce în ce mai fragede și – paradoxal! – continuăm să repetăm (parcă) inconștient aceleași obiceiuri. Atât.
Ei bine, mai fac o încercare. Uite aici, doar 2-3 studii dintr-o lucrare științifică pe care am prezentat-o la un simpozion de oncologie și pentru a cărei documentare care am petrecut câteva luni la biblioteca. La final am constatat că știința ține neapărat să îl demonstreze științific atât pe Dumnezeu, cât și Legile Naturii.
Au fost voci arogante care au spus ca studiile citate mai jos sunt vechi. Păi asta e și ideea! Am dorit să demonstrez că se știe de mult și că plătim inutil prețul pentru ”boli” care pot fi prevenite.
”Carne, lactate, prăjeli – toate fac organismul femeii să producă hormoni tip estrogen (estradiol, estron etc) care favorizează apariția și dezvoltarea cancerului mamar sau a cancerului altor organe sensibile la hormonii sexuali feminini. (…) Estrogenul stimulează creșterea. Inclusiv pe cea a celulelor canceroase. În prezența estrogenilor, celulele mamare canceroase se multiplică rapid. (…) Estrogenii pot activa transformarea celulelor sanatoase în celule canceroase. ”
JOURNAL OF THE NATIONAL CANCER INSTITUTE 2003, Miller K. – Estrogen and DNA damage: the silent source of breast cancer? 95:100-102
”Dieta cu conținut redus de grasimi și bogată în fibre reduce imediat nivelul estrogenilor cu 15-50% în decurs de câteva săptămâni.”
JOURNAL OF NATIONAL CANCER INSTITUTE 1990, Prentice R., Thompson D., Clifford C., Gorbach S., Goldin B., Byar D. – Dietary fat reduction and plasma estradiol concentration in healthy postmenopausal women given free access to low-fat high-carbohydrate diet. The Women’s Health Trial Study Group; 82:129-134
Heber D, Ashley JM, Leaf DA, Barnard RJ. – Reduction of serum estradiol in postmenopausal women given free access to low-fat high- carb diet. NUTRITION. 1991; 7:137-139
”Eliminarea din alimentatie a cărnii, a produselor lactate, a alimentelor prăjite și a grăsimilor, reduce riscul de cancer sau chiar schimbă evoluția lui.”
JAMA 2006, Prentice RL, Caan B, Chlebowski RT, et al – Low fat dietary pattern and risk of invasive breast cancer: the Women Health Initiative Randomized Controlled Dietary Modification; 295:629-642
Și atunci … de ce medicul nostru nu ne spune același lucru, ba chiar ne învață pe dos? Este o întrebare la care am răspuns pe larg într-un capitol amplu și într-o o notă pentru cadre medicale, în cartea mea, Diversificarea, pur și simplu, cu prefață de dr. Sorina SOESCU.
Am un amplu material cu ceea ce spun studiile științifice indepenente despre legătura lactate – cancer. Încă mă gândesc cum să îl prezint cât mai eficient celor interesați. Nu de alta, dar să poată respira liber și femeile acestui pământ care, de când rămân gravide, până când ajunge copilul la majorat, aud și sunt făcute să creadă că trebuie să mănânce, să bea și să dea copiilor multe lactate (bașca procesate!) – ”pentru calciu”.