Știința pauzelor

Scris de Cristela  - iulie 1, 2018

Există o ramură a știintei care se ocupă de pauze! 🙂 Nu e o glumă, dar zâmbesc, pentru că de câte ori citesc concluziile studiilor recente legate de ce ne menține sănătoși, constat că ținem neapărat să demonstrăm ceea ce Natura și Organismul uman ne transmite de-o veșnicie…

În ultimii 20 de ani, cercetătorii în științe sociale, medicină și comportament organizațional au descoperit și au demonstrat științific ceva ce era deja evident: pauzele regulate și intenționate în activitate (și în gândire, aș adăuga) sunt mult importante decât credem pentru productivitatea, creativitatea, imunitatea și starea noastra generală. Ele susțin sistemul imun, stimulează memoria, îmbunătățesc dispoziția, au efect anti-depresiv și creează sentimentul că suntem în ”curgerea”/fluxul energiei sau ”pe val”.

Pauzele nu sunt o idee demodată, nici o lipsă de comunicare, nici o piedere de ”momentum” pentru imagine sau pentru impactul de marketing, ci sunt o unealtă inteligentă a secolului XXI pentru toți cei care doresc să își onoreze corpul, dar și pe cei din jur – acționând înțelept.

De aceea voi sista și eu comunicarea virtuală până la 1 septembrie și vă invit să culegeți cât mai multă vitamină D, să petreceți timp în natură, să ascultați liniștea, să mergeți desculți, să citiți ceea ce v-ați dorit și n-ați avut timp, să vă acordați pauze (inclusiv de gândire) și dacă vi se face dor, pe Canalul meu YouTube am postat câteva înregistrări. Voi răspunde la comentarii și la mesaje email din septembrie.

Comenzile de carte/CD vor fi onorate fără întrerupere.

Vacanță plăcuta, odihnă trupului și minții și pace inimii, iubiții mei prieteni cititori. Și-acum…să dăm liniștea la maxim!

Q&A - Diversificarea alimentației bebelușilor (Video)

Articole interesante 

>