INGREDIENTE ȘI MOD DE PREPARARE
- 1 kg cartofi – se curăță de coajă, se taie în patru și se pun la fiert 15 min la foc mic, în 2 litri de apă cu sare neiodată. NEIODATĂ. De ce? Uite AICI.
- Se oprește focul și se adaugă peste cartofi o conopidă medie – se curăță/scoate cotorul și se desface cu mâna, buchețele. Se acoperă oala și se lasă 10 minute, fără foc.
- Se strecoară și se zdrobește cu o furculiță sau cu o sculă de inox folosită pentru piure. Atenție! Nu tranformați totul într-o pastă! Doar zdrobiți ușor.
- Opțional: se adaugă un vârf de praf de usturoi, un vârf de nucșoară sau un vârf de cimbru uscat.
- Se pune tot amestecul într-o tavă de inox înaltă (eu prefer vas jena) tapetat cu hârtie de copt (budinca să aibă înălțime de 5-7 cm) și se introduce la cuptor, aprox 20 min la 170 grade. Până se rumenește ușor.
- După ce se scoate, se pune deasupra ulei de măsline (cu măsură, nu vă bombardați ficatul obosit și iradiat!) Se lasă 5 minute să ”tragă” uleiul și se adaugă pătrunjel verde tocat sau arpagic verde (ceapa chivas, Schnittlauch)
- Se servește cu o salată de verdețuri sau cu legume crude (gogoșari și/sau castraveți – DAR NU MURAȚI!)
Arată așa, nu e cine știe ce fotografie, am făcut până acum de 3 ori, succes garantat, dar nu am mai ajuns să fotografiez. Voi adăuga pe parcurs fotografii mai arătoase, inclusiv din timpul fiecărei etape.
VALOAREA EMOȚIONALĂ A INGREDIENTELOR
Pe măsură ce înțeleg din ce în ce mai bine materia (care e energie condensată, informație), îmi pare banal să vă tot vorbesc de valoarea nutritivă a alimentelor. Mai ales că pasiunea și domeniul meu e nutriția holistică, integrativă. Sunt destule resurse din care puteți afla – dacă doriți – despre valoarea nutritivă. Mâncarea este în primul rând informație, e momentul – dacă nu am făcut-o deja – să mâncăm mai mult pentru suflet și apoi pentru corp. Căci sufletul cu emoțiile lui este primul loc de unde pornesc suferințele noastre fizice.
Am găsit cel mai interesant prezentată valoarea emoțională a grupelor SACRE de alimente (fructe, legume, plante aromatice și plante sălbatice) în cărțile lui Anthony William. Căutați, citiți, probați, evoluați, fiți conștienți. Mai mult decât atât, alimentele sacre au și un mesaj spiritual pentru fiecare dintre noi. Dar despre acesta, cu alte ocazii.
- CARTOFUL: conferă stabilitate și putere atunci când ne simțim în ceață, ne reorientează și ne ne conectează cu smerenia și cu esența noastră, elimină emoțiile toxice care ne împiedică să avem succes în viață.
- CONOPIDA: ne susține când ne aflăm în confuzie.
- PĂTRUNJELUL: calmează, conferă abilitatea de centrare și de liniștire în cazul în care emoțiile noastre sunt ca un carusel.
- USTUROIUL: cel mai potrivit aliment când simțim nevoia de protecție și de apărare.
- CIMBRUL: întrerupe suprastimularea emoțională, permite starea necesară acceptării evenimentelor din viața noastră.
- VERDEȚURILE DE SALATĂ: contribuie la eliminarea emoțiilor toxice stocate în celule, induce o stare de eliberare și sentimentul purității de cristal.
Cu iubire pentru Creație și pentru Creator,