Clătite pufoase vegane

Scris de Cristela  - 14 septembrie 2020

Din când în când fac pentru cei 2P sau pentru prietenii care îi vizitează, clătite vegane fără grăsime (că au și veganii sau raw veganii tendința să exagereze la capitolul ăsta). Nu fac uz și abuz de cereale, cine a urmărit filmările, postările și cărțile mele, știe de ce. Am testat multe variante de compoziție și multe tigăi până am ajuns aici. Folosesc o plită electrică de ceramică. Dacă nu aveți, nu vă necăjiți, căutați, eu am dat pe ea 35 EUR, am cumpărat-o din Germania. Se găsesc. Sau ungeți în mod excepțional o oală de inox cu puțin ulei de cocos sau de măsline până cumpărați plita/tigaia (dar nu amânați).

Compoziția
Se amestecă la blender 300 gr fulgi de ovăz fini (de exemplu ACEȘTIA bio la preț bun) cu 600 ml apă, puțină scorțișoară (dacă vă place) și  – pentru îndulcire – nectar bio de agave presat la rece de sau 5-6 curmale Medjool de AICI, 1 linguriță praf de copt bio de AICI. Nu faceți compoziția foarte dulce, pentru că oricum va fi dulce gemul sau mierea pe care o picurați pe ele (în fotografie e miere românească de mană de la terraapis.ro, lăsați-o mai moale cu manuka, am explicat în această emisiune pe YouTube de ce:

.

Personal, ador ”gemul” de zmeură pe care îl fac cu blenderul vertical sau blenderul cu cupă: un bol zmeură, 5-6 curmale Medjool. Țac-pac!

Clătite cu gem de zmeură - Cristela GEORGESCU
Clătite cu gem de zmeură – Cristela GEORGESCU

Am făcut și compoziție sărată, cu ierburi mediteraneene.

În rest, procedați ca în acest film. E așa de ușor că dacă aveți copii școlari pot face singuri, fără probleme.

Poftă bună  împreună!

Jack Potato Simplu (cartof copt cu umplutură)

Articole interesante 

>