Un ochi plange, unul rade. Vaccinul antirabic

Număr afişări : 551

Nu mai scriu articole speciale de 8 martie. Am scris o singura data, anul trecut, “Un 10 (zece) pentru mama”, si atat va fi. Va multumesc insa tuturor pentru mesaje si la randul meu va doresc (insa nu doar de 8 martie, ci zilnic) primavara vesnica, pentru ca asa e de fapt viata cand e sanatate si pace.

Nu mai cred in sarbatoarea de 8 martie ca traditie, din contra. Ma leaga insa in mod apasator de aceasta zi, multitudinea de emotii intense si amintiri frumoase din vremea copilariei. Ziua asta era despre mine si MAMA la alt nivel, in alt fel, de aceea o port in suflet si in memorie, emotional si nu traditional. Oricum, e o zi in care ma simt precum imparatul din povestea lui Slavici, am un ochi care rade si unul care plange …

Culeg cu ochiul care rade stelutele albastre din privirile ingerilor mei, Petru si Pavel, zambete inocente si declaratii de dragoste pe masura varstei si imi umplu narile de mirosul lor fin, inca de laptic: “O iubesc pe mama!” si “M-m-m-mama-ama!”. Cu recunostinta ridic apoi spre Cer ochiul care rade, caci de acolo vine toata bucuria si multumesc.

Cu ochiul care plange ma uit in urma, la anii pe care i-am petrecut acasa la mama, ma uit la cutia mea cu amintiri si toate-s pline de mirosul ei parfumat, atat de discret si totusi atat de puternic, vesnic parca, impregnat in memoria mea. Cu dor si durere ridic apoi ochiul care plange la Cer, caci de acolo vine toata alinarea si ma rog …

***

Despre dr. Todea – Gross, lucrarile si activitatea desfasurata, gasiti trimitere fie pe pagina principala a blogului (vezi rubrica “Ce urmaresc”), fie direct pe pagina www.pentruviatacluj.ro. In cartea pe care urmeaza sa o lanseze, vor fi mai multe detalii despre acest vaccin atat la om, cat si la animale. Ii multumesc doamnei doctor ca mi-a furnizat un raspuns atat de prompt si documentat, in sprijinul cititorilor interesati (in randul carora se iscrie si subsemnata) in mod punctual de accest vaccin.

***

VACCINUL ANTIRABIC LA OM

Dr Christa Todea-Gross, 04.03.2012, Cluj –Napoca,

si

VACCINAREA ANTITETANOS

(Dr. Friedrich P. Graf, medic primar, ginecolog si mamos cu cabinet propriu din 1983, homeopat si autor al mai multor carti despre sanatate si vaccinare)Generalităţi

A fost sintetizat în 1978, conţinând virusul rabic inactivat şi cultivat pe celule umane provenite din tumori canceroase, denumite celule HDC ( celule diploid = celule canceroase): vaccinul Rabivac. Există la ora actuală şi un alt vaccin antirabic, la care se folosesc pentru cultivarea virusului, celule fibroblastice de la pui – vaccinul Rabipur, dar este mai greu tolerabil. Cel de-al treilea vaccin antirabic, Merieux (cultivat pe celule umane), este cu mult mai ieftin decât Rabivac. (Dr.med. G.Buchwald, 2008)

Scop

Să prevină boala la oamenii cu risc: medici veterinari, crescători de animale, pădurari, turişti care pleacă în ţări unde pot fi expuşi ( Africa, Asia, America Latină), etc. La aceste grupuri  cu risc  se administrează preventiv pentru imunizare, 3 doze de vaccin la nivelul braţului, subcutan, în decurs de 4 săptămâni. Rapeluri se fac la un an, apoi tot la câte 3 sau 5 ani de la muşcătură. Ele sunt necesare doar dacă nivelul anticorpilor din sânge nu este suficient de mare. Prin acumularea dozelor, se amplifică şi efectele secundare. (Martin Hirte, 2008)

Să prevină boala în cazul în care omul este muşcat de  un animal sălbatic turbat. Se administrează prima doză de vaccin în primele 24 de ore. Se administrează în total 5 doze de vaccin  conform schemei, în zilele 0-3-7-14-30. Riscul mare pentru boală există când muşcătura este la nivelul feţei sau a gâtului sau dacă ajunge saliva animalului în ochi sau în gura omului. În acest caz se administrează simultan cu vaccinul şi o Imunoglobulină specifică antirabică ( anticorpi), numită BERIRAB, care  se obţine din plasma oamenilor sănătoşi şi imunizaţi, fiind însă foarte scumpă. ( Schriever 1999)

În cazul în care omul este muşcat de un animal de casă, sănătos, nu este indicat vaccinul, dacă medicul veterinar poate emite un act doveditor că animalul posedă suficientă imunitate împotriva rabiei. (Rieger 1999). Se indică vaccinarea doar când animalul de casă vine în contact cu animale sălbatice sau trăieşte într-o regiune cunoscută cu astfel de cazuri de turbare.

Efecte  secundare

Este important de ştiut că reacţiile adverse ale vaccinului antirabic se accentuează odată cu înmulţirea dozelor de vaccin (Martin Hirte, 2008)

Reacţii locale: unul din cinci vaccinaţi se plânge de reacţii locale  a nivelul injecţiei. ( Kagawa 1992)

Reacţii generale: febră, cefalee, greţuri, stare de rău. În primele 14 zile: tulburări de sensibilitate la nivelul injecţiei, rar: tulburări neurologice precum nevralgii sau sindromul Guillain –Barre.

Reacţii alergice: după vaccinări mai multe (rapeluri), unul din zece prezintă urticarie, atralgii (dureri articulare) sau edeme alergice (Dreesen 1986, Fishbein 1993). Cei alergici la substanţele din vaccin pot dezvolta reacţii alergice grave precum şocul alergic. ( Schmitt 1999)

Concluzii

1. Prevenţia primară, prin vaccinare,când omul nu a fost muşcat de niciun animal (ex. oamenii cu risc, la care se fac şi multe rapeluri), nu îşi are rostul. Prin expunerea la vaccin urmat de mai multe rapeluri, oamenii se expun unor posibile reacţii adverse grave;

2. Prevenţia secundară, prin vaccinare, când omul a fost muşcat de un animal sănătos, (confirmat de către medicul veterinar), nu este indicată, din aceleaşi considerente;

3. Prevenţia secundară, prin vaccinare, când omul a fost muşcat de către un animal turbat (vulpe, câine sau pisică ) este indicată, după unii autori (Martin Hirte, 2008). Riscul este de 40-60% ca să facă boala în cazul unei muşcături la nivelul feţei sau al gâtului şi de 15-20% în cazul unei muşcături la nivelul membrelor. Vaccinarea comportă însă anumite risuri, care trebuiesc explicate pacientului şi/sau aprţinătorilor. După alţi autori, vaccinarea antirabică este ineficientă şi periculoasă. (Dr.G.Buchwald, 2008). Ca primă măsură, rana trebuie spălată cu un săpun alcalin. Dezinfecţia locuinţei (dacă este cazul), se face cu formol care dezactivează relativ repede virusul. Căldura mare (razele solare) împiedică înmulţirea virusului. La un animal mort, aflat în stare de putrefacţie, virusul este repede distrus, datorită proceselor chimice ce au loc postmortem. Cazurile de deces la om datorate turbării, sunt foarte rare în Europa. Din anul 2008, nu a mai fost niciun caz în Germania iar până atunci au fost 39 de cazuri în 32 de ani : toţi oamenii au fost muşcaţi şi niciunul nu a murit doar prin atingerea cu sângele sau saliva animalului turbat. (Dr. G. Buchwald, 2008). Cele mai multe cazuri le întâlnim la ora actuală în Asia, Africa şi America Latină, după care urmează Rusia, România şi Turcia. În Europa sunt în jur de 10 cazuri/an (Poetzsch, 2002).

4. Actualizare (23 iunie 2013): zilele astea peFacebook, in grupul de mame unde sunt si eu membra, a aparut un subiect nou, deschis de o mama al carei copilas a fost muscat in parc de un caine. Mama era in cautare de raspunsuri: sa fac vaccinul antirabic sau nu? Ca de obicei, Felicia Popescu, una dintre cele mai bine documentate persoane pe tema vaccinurilor a venit cu raspunsuri scurte si la obiect pentru mama respectiva.Daca citesti The Vaccine Illusion a Tetyanei Obukhanych iti dai seama cat de defect este intreg principiul vaccinarii pornind de la simpla greseala a “stiintei” de a halucina o “imunizare” prin substante produse in laborator versus imunitatea naturala… Daca vezi unde este adevarata hiba a teoriei vaccinarii, totul iti apare in cu totul alta perspectiva.

Iar ca sa-ti demonstrez cat se contrazice “stiinta”, pot sa-ti spun ca mie mi s-au facut la 9 ani 10 injectii in burta (!!) in 10 zile consecutive, in timp ce in prezent iata paradoxuri: in prospectul vaccinului Verorab scrie ca se administreaza 5 injectii, iar la copii injectia se face in regiunea antero-laterala a coapsei (http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=3024), iar in prospectul vaccinului romanesc cu “2% creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes” scrie ca trebuie administrate 7 inoculari subcutanate. Conform caror “studii” savante se explica aceste paradoxuri? Ba injectam 10 doze, ba 5, ba 7, ba le injectam in burta, ba in coapse? Cat de ridicol trebuie sa mai devina tot circul asta ca sa inteleaga toata lumea?

Asta lasand la o parte ca inca nu s-a dovedit nici pana in ziua de azi ca “turbarea” ar fi cauzata de vreun virus si ca acest virus “otravitor” s-ar transmite prin saliva.

Cica Pasteur crease primul vaccin antirabic pe baza de virus – cu 100 de ani inainte de aparitia microscopului electronic… Se pare ca avea el ochi foarte buni, l-a ginit pe dl. virus din prima. I rest my case.”

Ne mai aduce Felicia in atentie urmatoarele, “culese” de pe site-uri cu sfaturi medicale: “Lupta impotriva rabiei a inceput in 1885, odata cu creearea primului vaccin de catre Louis Pasteur si Emile Roux , si continua pana in ziua de azi prin eforturile combinate ale medicilor, atat din campul uman cat si veterinar.” si ne explica in stilul inconfundabil din care umorul nu lipseste: Adica e cum am zis si mai sus: totul a fost preluat de la tezele falsificate ale lu’ nenea Pasteur, care a sustinut ca el a fabricat vaccinul pe baza de virus – un virus (= otrava) minuscul-minuscul aproape invizibil (normal, ca doar nici nu exista, e doar o bucatica de proteina cu resturi de DNA atarnate de ea), un virus care al dreaq nu s-a lasat prins si izolat si prelucrat de nimeni altcineva decat de nenea Pasteur – probabil cu lupa de timbre l-a vazut!”

Pentru cei interesati si de vaccinul antitetanos, iata aici prin bunavointa Feliciei, traducerea si sinteza unei prelegeri despre vaccinarea antitetanos, sustinuta la Forumul Elvetian despre Vaccinare (poate fi urmarita de vorbitorii de germana pe youtube) de Dr. Friedrich P. Graf, medic primar, ginecolog si mamos cu cabinet propriu din 1983, de asemenea homeopat si autor al mai multor carti despre sanatate si mai ales despre vaccinare.

De ce vaccinul anti-tetanos e “caca-maca”? Pentru cei care nu au ragaz sa citeasca nici macar cele de mai sus, retineti explicatia dr. imunolog Tetyana Obukhanych, din cartea The Vaccine Illusion: vaccinul e conceput sa produca anticorpi care circula prin sange. Toxinele eliminate de bacteria Clostridium Tetani actioneaza exclusiv asupra sistemului nervos central, adica acolo unde anticorpii nu au acces…
Număr afişări : 551

Distribuie:

Sunt acceptate observații, comentarii critice sau păreri care nu coincid cu ale autorului, dacă:

1. Sunt exprimate cu bunătate autentică și cu omenie.

2. Sunt adevărate.

3. Sunt necesare și aduc un aport constructiv comunității de cititori.

Important

Dacă sunteți într-o situație de urgență, de criză sau dacă o altă persoană e în pericol și aveți nevoie de ajutor imediat, NU FOLOSIȚI ACEST SITE.
 1. Cristela, La multi ani in primul rand si sa te bucuri in fiecare zi de cei 2P, alaturi de sotul tau.
  Dar totusi, pana la urma, este eficient vaccinul in caz de muscatura sau nu? Tu ce ai face daca unul dintre baieti ar fi muscat de un animal turbat? Eu ma tot gandesc la vaccinul asta si inca nu stiu daca l-as face sau nu (in contextul in care am refuzat toate celelalte vaccinuri). Deocamdata eu zic ca nu i l-as face dar nu stiu cum as reactiona intr-o situatie cu risc:( (oricum, am fost considerata nebuna pt aceste ganduri ale mele, de a nu-l face)

  1. Raluca draga, in primul rand nu l-as face primar. Adica inainte de eveniment. Daca as ajunge la cazul unui animal turbat (desi probabibilitatea e mica), in functie de gravitate si restul variabilelor, cred ca l-as face, mai ales ca am inteles ca au aparut forme purificate si efectele lui nu sunt pe termen lung, ci scurt. Functioneaza doar ca antidot.

   Pana acole, eu cred insa ca rugaciunea, credinta, fapta buna si ascultarea poruncilor lui Dumnezeu ne pot feri de toata “mania, nevoia, primejdia si necazul”.

   Cu drag si Doamne ajuta

  2. Multumesc de raspuns! Si eu cred ca si anume credinta si ascultarea poruncilor lui Dumnezeu ne sunt scut dar niciodata nu poti cunoaste pe deplin cum lucreaza Dumnezeu:) Preventiv, clar nu l-as face, ma gandeam totusi ca noua ne place sa umblam prin paduri, campuri si munti si desi sansele sunt mici sa fim atacati de o vulpe turbata, se poate intampla:) Oricum, voi intreba si homeopatul ce sa am in trusa de prim ajutor homeopata in caz de asa ceva:)

  3. Asa e, nu poti cunoaste, dar poti fi incredintat ca la Dumnezeu orice “rau” (asa cum e perceput de noi) e de fapt un bine neterminat. Vezi Romani 8:28. VA pup cu drag

  4. Stimata Doamna Cristela Georgescu vaccinul antirabic se face pentru preventie la medicii veterinari (in special cei care lucreaza in adaposturi de caini), vanatori, padurari si or mai fi si alte categorii.
   In cazul unei muscaturi exista tratament: imunoglobulina antirabica, vaccinul…in fine. Se poate intampla ca unele persoane, in special copii, sa aiba reactii sau sa ramana cu sechele. Trebuie insa sa intelegeti un lucru: virusul rabiei OMOARA. Nu exista tratament de niciun fel. Preferati un efect, care in timp e posibil sa se amelioreze sau sa va moara un om cu zile turbat? Credeti ca decesul unui om de asa ceva e mai bun, mai salvator?…si nu stiu daca ati vazut oameni cu rabie cum arata. In anii ’70 era plin si credeti-ma ca este ingrozitor sa vezi asa ceva. Nu o spun cu rautate, nu am interese obscure…si da, virusul rabiei e real, se vizualizeaza in laborator.

  5. Multumesc pentru mesaj, Corina draga. Am invatat sa accept si sa inteleg contextul personal, care naste opinii personale. Dar nu incurajez pe nimeni sa actioneze dupa sfaturi venite din context de frica. Atunci nu mai gandesti ce sa faci, ci cum ti se spune sa faci.
   Cristela GEORGESCU

 2. Cristela, mi-au dat lacrimile cand am citit introducerea ta. Stiu despre ce 8 Martie vorbesti, tot pe ala l-am trait si eu. Stiu cum nu se gaseau flori, cum cautam cu tata cadou pentru mama prin magazinele de bibelouri si cum asteptam de intens in fiecare an ziua de 8 Martie. Ce-am trait dupa acea perioada n-a mai avut intr-adevar nimic din trairile din copilarie. Insa numai pana anul asta cand baietelul meu a aflat de aceasta zi a Mamei si mi-a facut un cadou. Mi-a zis bona ca a muncit la el vreo 2 ore, iar el mi-a spus ca daca e ziua mea trebuie sa fac si tort, si sa cantam cu totii La multi ani, si sa-mi dea cadoul pe care mi l-a pregatit asa cum se cuvine, pentru ca el asteapta sarbatoarea asta de cateva zile. Am facut tot ce mi-a spus, pentru ca m-am vazut exact pe mine, cea de acum o gramada de ani, cand o asteptam nerabdatori pe mama de 8 Martie ca sa o sarbatorim. Deci Cristela, ochiul meu care plangea, de anul asta a inceput si el sa rada.

 3. Buna Cristela,
  parca mi-ai citit gandurile.Chiar am vrut sa te intreb despre acest vaccin.Dupa cazul acesta de la noi din tara, am avut si eu mai multe discutii cu cativa membrii din familie care mi-au reprosat ca am refuzat vaccinurile .Ti-am zis ca le-am facut doar pana la 4 luni, dar …discutii , daca il musca un caine… imi moare copilul pt ca nu-i fac vaccinul necesar…etc.
  Acuma nu stiu ce sa mai zic, sa zicem ca-l facem in primele 24 de ore de cand l-a muscat daca animalul este turbat, dar cum spune in articol este risc mare daca il musca de fata sau gat sau daca ajunge saliva in ochii sau in gura.Oare nu este prea tarziu in acest caz sa se faca vaccinul doar atunci?
  Sa speram ca nu va fi nevoie , ca nu-i va musca pe micutii nostrii nici un animal,dar daca se intampla trebuie sa stim ce avem de facut atunci pe moment, nu atunci sa cautam informatii.
  Dar pana la vaccin,”El ne ofera gratuit o cura vitaminizanta, valorificand cea mai tonica vitamina pentru om si anume,PTH , adica:”POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE.” Filipeni 4:13
  (Manual edenic de medicina naturista ,profilactica si terapeutica, Dr DORU LAZA)
  Iti multumesc din suflet.

  Mariana

 4. Recent a murit o fetita la Iasi, de rabie…probabil stiti cum e boala asta si cum se moare…
  Rar se intampla asta, dar daca se intampla chiar mie ca nu am vrut sa ii fac un vaccin, atunci cum as mai trai toata viata?
  Desi mi-am vaccinat copiii cand erau mici, am refuzat vaccinurile cand am aflat despre ele si cat de nocive sunt…dar in cazul in care as sti ca se poate imbolnavi de rabie, boala ce aduce moartea(nu ca in cazul celorlate boli ptr care sunt vaccinuri), atunci as risca ptr viata.

  1. Antonia, cred ca din nou am de-a face o neintelegere. MAJORA. In primul rand nimeni nu sugereaza aici sa nu vaccinam antirabic. Sunt date cele 3 posibilitati, cu plusurile si minusurile lor. In al doilea rand trebuie inteleasa diferenta dintre imunizarea inainte sau dupa eveniment. Asta e tot. CU drag

  2. Da, am inteles, eu ales doar sa imi spun opinia, atat, nu aveam de gand sa spun altceva sau sa intru in vreo disputa ptr ca nu imi plac deloc disputele, cer iertare daca s-a inteles asa….Multumesc!

  3. Draga Antonia, in nici un caz nu am inteles ca vrei dispute. Ne cunoastem de mult :). Insa eu la randul meu, in urma mai multor comentarii, m-am simtit datoare sa clarific inca o data continutul mesajului. Alegerile sunt personale si opiniile bine venite, fireste.

 5. La multi ani ,Cris, la multi ani tie si tuturor mamelor din lume ! Cum reusesti tu sa ne emotionezi de fiecare data…

  Te imbratisam strans si-ti transmitem toata iubirea noastra,

 6. Buna Cristela! Aseara am mai lasat un comentariu si vad ca a disparut. Sper ca nu am incalcat vreo regula a site-ului… Totusi, imi permit sa mai postez o data aici. Iti spuneam ca de aproximativ un an sunt in proportie de 90% vegetariana, iar acum as vrea sa imi fac niste analize pentru a vedea daca alimentatia mea are efectele corespunzatoare asupra organismului. Mi-ai putea spune te rog ce analize ar trebui sa solicit?

  1. Madalina, nu ai incalcat nici o regula si nu, nu a disparut :). Nu era aprobat inca. Eu aprob in momentul in care si pot raspunde, ca sa nu uit sa raspund. Ordinea aprobarii are intr-adevar legatura cu postarea mea Mesaj Organizatoric, mai exact cu prioritizarea raspunsurilor in functie de timpul disponibil :).

   Draga mea, cel mai bine ar fi sa discuti cu un medic/nutritionist bun, sa iti recomande intreg setul de analize, inclusiv determinari de vit B12, vit D si detaliate de, Ca, Fe, Mg, colesterol, etc …

   Cu drag

 7. Buna ziua! In urma cu aproximativ 2 saptamani am fost muscata de cainele meu…defapt nu a fost intentionat,i-am dat eu cu mana peste gura si m-am intepat in dintii lui. Cainele a fost vaccinat antirabic in fiecare an,mai putin pe 2011,se simte bine,nu are nimic ciudat in comportament si nici nu intra de obicei in contact cu alti caini. Am facut antitetanosul si nu m-am simtit prea bine dupa el. Ieri am fost totusi la Colentina,la centrul antirabic,am vorbit cu 3 medici,primii 2 au spus ca nu este nevoie de vaccin antirabic iar al 3 lea a zis ca mi le faca ca nu vrea sa apara la televizor.Vroia sa ma interneze sa-mi faca si un anumit ser,nu stiu exact pt ce este si am refuzat internarea,specificand ca ma intorc maine(pe 12) pt internare de o zi,mi-a facut doar prima doza de vaccin antirabic. Acum citind depre reactiile advrese mi-e cam frica sa le mai fac…credeti ca este nevoie avand in vedere ca nu are manifestari cainele?Poate fi purtator de virus dar sa nu existe nicio manifestare? Am si eu nevoie de un raspuns ca maine dimineata ar trebui sa plec la bucuresti.Multumesc

  1. Am scris bineinteles. Daca citesti articolele din categoria “Vaccinare”, gasesti.

 8. Buna ziua
  Va rog daca puteti sa ma ajutati cu nelamuriri vis a vis de vaccinul antitetanos si anti poliomelita. Am o fetita de 2 sapt. Nu am facut nici un vaccin pana acum dar doctorul insista sa le fac pe cele doua pe considerentul ca tetanosul este letal – poate se apara de la o simpla zgarietura, iar vaccinul antipoliomelita este de asememenea un vaccin foarte important care ar trebui facut.
  Multumesc

  1. Daca veti citi toate articolele mele despre vaccinare si cele de siteul dnei dr Todea Gross (linkul pe pagina proincipala a blogului) veti gasi raspunsurile. Stiti ce ma fascineaza? Cum niste argumente atat de simpliste ” e important si trebuie facut” sunt in masura sa ne puna pe ganduri sau pe panica, si e nevoie de pagini intregi de argumente care sa desfiinteze afirmatii atat de superficial facute. Nu te criti, Maia, sa nu crezi asta, e foart indreptatita intrebarea ta, dar vreau sa atrag atntia tuturor cititorilor asupra acestui comportament care ne bantuie, in general…

  2. Nu stiu daca e prea tarziu, dar as vrea sa zic si eu cateva cuvinte aici (Cristela, ramane la latitudinea ta daca doresti sa publici comentariul).
   Eu o admir pe Cristela enorm vazand cat poate fi de ZEN cand aude astfel de afirmatii facute de medici: “tetanosul poate sa apara de la o simpla zgarietura”!!
   Acum cateva saptamani am primit un mail de la o mamica foarte curajoasa, care a dat anul trecut peste blogul meu si apoi s-a informat si mai temeinic si nu si-a vaccinat a doua fetita. Imi povesteste urmatoarele: “Ajunsa in Romania doctorita pediatra care m a crescut si pe mine (fiind vecina mea de usa), m a luat direct intre palme cu chestii de genul: ce ti a venit? pe prima ai vaccinat-o si cu asta mica ce ai saraca dupa ce ca e mai sensibila…. si mi a povestit cum un coleg de al ei de 50 de ani care s a impiedicat pe strada , s a julit , a contractat tetanus si in vreo 2 saptamani a murit.”
   Sincer, eu nu pot ramane ZEN cand aud asa ceva 🙁 Aceasta pediatra imi pare in cel mai bun caz o mare ignoranta (depasita total din cauza varstei) sau in cel mai rau caz o manipulatoare extrem de periculoasa. In caz ca e ignoranta, iata si realitatea dovedita stiintific: Bacteriile clostridium tetani NU se pot inmulti ca sa provoace tetanus decat intr-un mediu lipsit de oxigen, ori o julitura/zgarietura care sangereaza la vedere este alimentata cu oxigen din plin, orice risc de tetanos este exclus!

   Iar despre poliomielita si vaccinurile respective, daca-mi da voie Cristela fiindca sunt prea multe de relatat aici in forma compacta, am scris si eu cate ceva pe blogul meu, poate gasesti si acolo informatii care sa te ajute in luarea deciziei: http://piersicuta.blogspot.de/2011/03/fantoma-poliomielitei-si-miturile.html

 9. buna Cristela!

  tocmai m-a muscat un catel, total imprevizibil si indaratnic 🙂 nimic grav, mi-a patruns pielea foarte putin, doar mi-a lasat o vanataie. intrebarea mea este daca e necesar vaccinul antirabic – l-am mai facut o data acum cativa ani la o muscatura ceva mai serioasa.

  iti multumesc anticipat!

 10. Draga Cristela,baietelul meu de 1.5 ani s-a taiat destul de tare la degetul inelar intr-un ciob de farfurie. Am dezinfectat cu rivanol, insa la 2 zile dupa accedent a iesit la joaca in parc fara ca rana sa se fi vindecat. S-a infectat. Acum are rana inchisa, degetul umflat si rosu, febra usoara iar roseata urca spre incheietura.
  Am pus frunze de patlagina dar si o coca din faina alba, galbenus de ou si miere(reteta bunicii), am inceput cura cu ulei de cimbru.
  Manuta lui nu arata prea bine.
  Ce ar trebui sa mai fac, in afara de rugaciune si multa iubire?
  Imbratisari, Anca.

  1. trebuia sa pui si pelin in “reteta bunicii” … in rest e bine … ai facut tot ce se putea face

 11. Buna! Eu sunt medic veterinar si ar dori sa iti spun ca un animal chiar si daca are virusul rabic, acest virus poate sa ramana in stare latenta chiar si 10 ani in corpul animalului respectiv, fara ca acesta sa faca boala. In acest caz, daca animalul respectiv va musca pe cineva, NU va transmite virusul rabic, deoarece acest virus se transmite la om prin intermediul salivei animalului insa virusul apare in saliva animalului cu aprox 10 zile inainte ca acesta sa faca boala, adica cu 10 zile inainte sa apara simptomele de rabie la animal.
  La noi in Romania mai exista cazuri de rabie la vulpile si animalelel salbatice din paduri, iar acetea ar putea transmite virusul si animalelor domestice pe care le musca, deci cainii fara stapan de la oras nu prea au sanse sa aiba contact cu acest virus:)\
  In ceea ce priveste vaccinarea in general, este bine sa va ganditi nu de 2 ori ci de 10 ori ianinte sa o faceti pentru ca in timp poate sa dea boli autoimune si alergii grave! Parerea mea este ca bolile se previn si se trateaza mai bine prin dieta vegetariana totala si prin apiterapie daca este cazul (prof Andritoiu este un excelent apiterapeut care a negativat chiar si hepatita C cu ajutorul propolisului si a altor produse apiterapeutice). Va pup!

 12. Buna ziua, sunt mama si ma ingrijoreaza tot ce aud despre vaccinuri insa cu tot riscul eu am acceptat sa le facem iar legat de vaccinul antirabic nu am crezut ca voi ajunge vreodata sal fac eu dar mi te fetita mea ce a fost muscata de un caine adapostit sub geamul vecinei mele , un caine de ciobanesc , batran si cu colti mari de si acum parca ai vad in ochi ,muscatura a fost urata si dureroasa eu tremuram din toate incheiturile ,acum urma acea schema de vaccin cei de la infectioase miau spus de un caz al unei fetite ce a fost muscata a stat in seara respectiva acasa si cand si au dat seama ca trebuie sa ajunga urgent la spital a fost prea tarziu pe 26 au aduso si pe 29 a murit ,nui de gluma si cel mai bine ne vacinam imediat decat sa riscam altele ..

  1. Nicol draga, alegerea legata de vaccinare sau nevaccinare este o PERSONALA. Important e sa iti fie tie clar daca alegerea se face sub stresul spaimelor de tot felul sau al ratiunii si sa fiti impacati cu orice consecinte ar reulta din vaccinare/ne-vaccinare. CU drag

 13. am un baietel de noua ani si a fost zgiriat de catelusul nostru nu avea anti rabicul medicul veterinar a spus sa nu ii fac copilului antirabicul medicul de familie zice ca da va rog datimi un raspuns

  1. Buna ziua,

   In primul rand: nu are importanta raspunsul meu, al medicului de familie, al veterinarului sau al vreunei persoane de pe aceasta Planeta, pentru ca NIMENI DECAT Dvstra sunteti responsabila de CONSECINTELE alegerilor facute, oricare ar fi acestea.

   In al doilea rand: in semn de respect pentru timpul petrecut in a scrie acest articol, va rog sa aveti amabilitate sa il si cititi inainte de adresa intrebari.

   Cristela GEORGESCU

Care este opinia ta?