Nu sunt feministă

Scris de Cristela  - octombrie 14, 2019

Nu sunt feministă, sunt pentru feminitate.

Nu avem nevoie de mai multă femininate și de mai puțină masculinitate, ci de un echilibru între calitățile femininine și cele masculine, care există în fiecare dintre noi (femei și bărbați deopotrivă) și care se completeaza reciproc în mod desăvârșit.

Ani de zile am predat și am oferit practic exemplu de leadership în business pentru femei. Am facut acest lucru așa cum am învațat și eu de la alte femei de succes.

În corporație, primul meu șef și mentor desemnat a fost o femeie. Mi-a interzis să mai folosesc în corespondența sau în întîlnirile de afaceri expresia “I feel that…” (eu simt că…): “We run a business here, we are not talking about feelings.” (Aici conducem o afacere, nu vorbim de simțăminte).

Așa am învațat că se face, așa am practicat, trădându-mi inima zi de zi. Mi-a luat ceva să recunosc că sunt pe o direcție nepotrivită, că toate “învațăturile” mele către alții sunt distructive și că exemplul meu (dealtfel neautentic) aducea succes, dar nu împlinire. Am demisionat.

În leadershipul afacerilor, în marile cancelarii ale lumii, în sălile de consiliu director nu este nevoie de femei care se străduiesc să se comporte mai masculin decât barbații, ci de femei leader care poartă în ele ceva feminin și pe care îl exprimă liber.

Cu iubire mereu,

Cum să ne descurcăm cu vampirii energetici? (Video)

Articole interesante 

>