”Oare e bine ce fac?” O întrebare care merită toată atenția.

Scris de Cristela  - februarie 16, 2019

Când te hotărăști să restabilești ordinea și echilibrul în corpul tău (indiferent la ce nivel), e nevoie să schimbi (uneori brusc!) direcția în care ai mers până acum. Schimbi direcția, se schimbă și peisajul. 🙂 Pentru că nu mai e un peisaj familiar, apare nesiguranța. ”Oare e bine ce fac?”, ”Oare e rău?”, aceștia sunt cei doi frați gemeni care te însoțesc în permanență (vrei – nu vrei) de-a lungul întregului proces de vindecare. Nu e nimic rău atâta timp cât nu începi să te panichezi (oricum inutil). Căci ce poate ști panica de înțelepciune? Panica atrage gânduri haotice, acțiuni haotice, terapeuți haotici și recomandări haotice. Iar obiectivul nostru este tocmai de a elimina haosul și de a restabili ordinea interioară, fie că vorbim de organele noastre, fie că vorbim de gândurile sau de emoțiile noastre.

Majoritatea am ajuns adulți, dar ne comportăm încă precum copiii, căutăm oameni mari care să ne spună ce este bine și ce este rău pentru noi sau ce îi face bine și ce îi face rău corpului, sufletului și creierului nostru.

Această strategie nu este eronată atâta timp cât:

1. Nu punem părerile altora mei presus de ale noastre, doar pentru că așa am fost educați = dresați, manipulați.

și

2. Nu uităm că avem la purtător cea mai ”tare” tehnologie, care nu se va demoda niciodată și care nu trebuie niciodată ”upgradată”, un instrument divin desăvârșit creat și perfect dotat pentru a detecta și pentru a semnaliza fără eroare când e bine și când e rău, ce ne face bine și ce ne face rău – corpul nostru.

Dacă pe drumul înapoi de la ”boală”, dizarmonie, haos către sănătate, echilibru și ordine te apucă neliniștea sau frica, fă așa:

1. (Re)Amintește-ți că ești deja dotat cu tot ce ai nevoie – corpul tău.

2. Permite-i corpului, Instrument Divin nu creație omenească, să facă ce știe, să semnaleze ce are de semnalat, să simtă cum simte, să se comporte cum se comportă, să își folosească ”instinctele naturale” de auto-apărare, auto-vindecare și auto-regenerare. Cum?

  • Deblochează-l, scoate-l din starea de anestezie în care îl țin mucusul, toxinele limfatice neeliminate prin rinichi, consumul permanent de material de umplut burta care nu se poate numi mâncare și tocănița de emoții amestecate din jurul nostru.
  • Învață să citești și să descifrezi mesajele corpului.

”Oare e bine sau rău?”
Iată cea mai simplă modalitate prin care poți afla răspunsul corect, adevărul neinterpretabil.

1.

Dacă prin ceea ce faci simți o stare de energie infinită, de optimism, de entuziasm și de claritate mentală – E BINE, indiferent cum se cheamă tratamentul, dieta, procedura, strategia, remediul. Recapitulăm. Corpul se simte bine, emoțiile sunt în echilibru, mintea este trează și prezentă? Continuă, e bine ce faci.

2.

Dacă prin consumul de alimente, de substanțe, prin ocupațiile și relațiile cultivate, prin metodele sau mijloacele alese simți disconfort, durere, balonare, arsură, mucus, alergii, iritație, iritabilitate, nervozitate, oboseală, moleșeală, somnolență, confuzie mentală – E RĂU.

NOTĂ PENTRU MAME și VIITOARE MAME.

Dacă citești acest articol și ai aceeași întrebare, dar legată de modul în care procedezi cu alimentația sau cu sănătatea copilulului tău, pentru a afla răspunsul la ”Oare e bine sau e rău cum procedez?”, te invit să citești și să recitești măcar primele 58 de pagini din cartea Diversificarea, pur și simplu. Nu e nici ”prea devereme”, nici ”prea târziu” să faci acest lucru. E BINE. Și mai ales MERIȚI.

Cu iubire,

Ce ne învață corpul unui bebeluș care bea lapte praf?

Articole interesante 

>