Revolta

Vizualizări: 7.711

Gata, gata, gata! Azi am decis: deschid “Meniul Zilei”. Deja am primit prea multe semne si semnale ca e prioritar sa incep postarea de retete. Marturisesc ca am avut un (alt) plan despre cum sa evolueze informatia pe blog, insa azi am hotarat sa schimb planul si sa ma las dusa de val. Valul creat de dorinta de cunoastere a celor care sunt in nevoie acum.

Din tot ce am auzit si am primit ca feedback, mi-am dat seama ca cel mai eficient mod de prezentare si testare a retetelor este sa va scriu zilnic ce gatesc pentru Pavel, poate chiar pentru noi (desi nu difera semnificativ). Mult mai eficient decat sa insir zeci de mancaruri si poate apoi sa imi spuneti ca una dintre cele mai dragi prietene (dar draga – draga – draga, un inger binefacator pentru mine), care are si ea o fetita de aproape 3 ani, ce a primit de curand de la doctor restrictie la carne: “Stiu ca mi-ai dat carte cu 200 de retete vegetariene pentru copii, dar cand citesc, imi place si aia, si aia, si aia si imi vine sa le fac pe toate si pana la urma nu ma pot hotari pe care sa i-o pregatesc, si nu mai fac nimic. Si oricum, imi place mai mult si e mai usor cand imi povestesti tu cum se face!” :

Tot azi am auzit despre alti cativa copii pana in 13 ani, copii cu cancer, carora doctorii le-au confirmat ca  – pentru a se face bine – nu trebuie sa mai consume carne. De aceea azi, din nou, sunt revoltata pana in adancul fiintei mele, pana la ultima celula si ultimul neuron. Sunt revoltata ca lucrurile despre care am ales sa vorbesc (unul dintre ele fiind dieta vegetariana) si care sunt catalogate de dictatura majoritatii ca bizarerii, decizii iresponsabile, actiuni extremiste sau chiar sectare, ajung sa constituie totusi recomandarea si solutia finala, insa abia in ultimul moment sau atunci cand aproape nu se mai poate face nimic pentru bietele fiinte bolnave…. 🙁 Iar cand la mijloc sunt copii, revolta mea este aproape incontrolabila.

Asa cum am motivat aproape in fiecare articol, m-am apucat de blog nu pentru a face pe guru sau pe medicul, nu am aceasta experienta, expertiza si nici macar dorinta.  Am insa experienta miraculoasa a propriei vindecari, precum si sanatatea (cel mai valoros dar Divin) familiei mele. Cu aceste realitati incontestabile vin in sprijinul celor mai multe afirmatii.

Referitor la cele de mai sus, pe langa cazurile despre care v-am spus rapid, mai am unul. Foarte apropiat si inca dureros. MAMA.

S-a stins acum mai bine de 8 ani de zile. Cancer. Pe atunci nu stiam ce stiu acum si poate ca si trauma asta m-a facut sa ma mobilizez si sa aflu, sa practic si sa nu ma mai abat vreodata de la ceea ce cunosc si fac acum. Pana a ajuns in faza finala a bolii ni s-a recomandat sa ii dam cat mai mult gratar in sange, pentru a combate anemia cauzata de sedintele de chimio si radioterapie. Cu precadere ficat! Oh, Doamne, abia in timpul orelor de educatie medicala de la Breaza, pe vremea dr. Laza, am realizat o realitate atat de fireasca si accesibila, incat nici nu ma gandisem la ea pana atunci. Si anume ca dintre toate ‘carnurile’, organele sunt cele mai nocive. Ficatul si rinichii sunt uzine, statii de epurare a toxinelor din organism. O avea dragul de el ficat fier, dar are si toxine cu carul. Vrei sa rezolvi una si dai de alta. O chestiune care imi zburleste parul este ficatelul de pasare sau vita servit bebelusilor. Ma credeti sau nu, am auzit de la mamici disperate ca cei mici refuza acest aliment, cum il “ascund”, pasandu-l  in alimente dulci, iaurt cu fructe, lapte praf, etc. Uneori ma intorc acasa din plimbarile prin parc cu Pavel, dezarmata…

Revin. Abia atunci cand era prea tarziu si cand finalul era predictibil pentru mama, medicii ne-au sfatuit ca o ultima solutie sa o trecem exclusiv pe sucuri proaspat stoarse de sfecla, morcov, zarzavat (sucurile fiind alimente puternic concentrate, asa cum am mai explicat). Continui sa ma intreb – de ce in ultima clipa? De ce atata promiscuitate de fiecare data, mai ales pentru ceea ce Dumnezeu a lasat scris chiar din prima carte a Sfintei Scripturi? “Apoi a zis Dumnezeu: <<Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra>>”. (Facerea, cap.1, versetul 29).
Vizualizări: 7.711

Distribuie: