Viața nu e scurtă și timpul nu e limitat

Scris de Cristela  - septembrie 15, 2019

Aud des în jurul meu și am spus și eu în mod repetat ”Timpul e limitat!”. Cuvintele astea mi-au fost ba mantră, ba bocet, ba scuză, ba ocară.

Cei mai mulți dintre noi spunem ”Nu am timp!” pe un ton și într-un fel în care parcă e vina timpului că noi ducem lipsă de el. 🙂 Ființa umană se comportă caraghios: se dă de ceasul morții că n-are timp pentru lucrurile pe care NU le poate face în timp ce face altceva. Sună complicat? Se poate, pentru că așa ne și cheltuim timpul, complicat. Recitește. 🙂

Timpul nu există, nu este ceva material, cu alte cuvinte nu poți cumpăra 3 kg de timp. Timpul nu există, timpul se creează, îți faci timp. Este un spațiu în cadrul căruia vei face ceva, dar nu orice, ci doar acel ”ceva” care e important să fie făcut. Important pentru tine, pentru inima ta, pentru mintea ta, pentru corpul tău, pentru armonia ta interioară și exterioară.

Alege cum dăruiești timpul vieții tale
Alege cum dăruiești timpul vieții tale

Am lucrat 20 de ani în sistemul bancar. Atunci ziceam că se lucrează ”sub presiunea timpului”, a termenelor limită (deadline). Îmi vine să râd în hohote acum. Cum te poate presa ceva ce nu există? 🙂 Mă agitam și eu, îi antrenam și pe cei din jur în neastâmpărul meu. Era oricum, ca în orice mare corporație, un soi de înțelegere colectivă că trebuie să te strofoci, altfel poate însemna că nu prea îți pasă, că nu esti suficient de angajat (committed). Într-o discuție cu președintele băncii, acesta mi-a sugerat să particip la un proiect și care nu ținea nepărat de direcția pe care eu o conduceam, dar care m-ar fi ajutat la dezvoltatarea profesională. I-am explicat că ar fi frumos, dar că nu am timp de astfel de inițiative. ”Atunci fă-ți timp!” Răspunsul lui a fost revelator, ca o găleată cu apă rece de izvor turnată în creieri. 🙂 Și n-am mai uitat: timpul pentru ceea ce îmi e folositor nu există, ci se creează.

Când ești clar cine ești, ce vrei și ce NU vrei să faci cu timpul tău și mai ales de ce și pentru ce vrei să faci sau să NU faci anumite lucruri, ei bine, atunci timpul devine o resursă foarte, foarte prețioasă, dar în niciun caz limitată.

Mai mult decât atât: timpul înseamnă viață (am scris mai detaliat despre asta AICI). Când ceasul face ”tic-tac”, nu trece timpul, trece viața. În consecintă nici viața nu e scurtă, renunțați la acest clișeu. Viata e PREȚIOASĂ. Și imprevizibilă. Și plină de experiențe 100% ziditoare. Garantat!

E o măiestrie să creezi timp altfel decât ai fost învățat la cursurile de time management, da! Pentru mine a reprezentat o parte semnificativă din procesul de creștere și de eliberare. Mi se spune ”Nu știu cum ai timp să le faci pe toate”. Răspunsul e simplu: nu le fac ”pe toate”, le fac doar pe cele care îmi împlinesc viața și care – sunt atentă! – dacă îmi sunt înlesnite de Univers. Iar dacă vă spuneți acum ”Da, dar pe unele TREBUIE să le faci și nu sunt chiar atât de împlinitoare”, știu la ce vă gândiți. Există legat de asta o discuție și o soluție simplă, veselă și ușor de implementat. Dar pe care prefer să o discut cu fiecare în parte sau poate într-un mic grup de lucru, fiecare la vremea lui. 🙂

S-avem timp de viață, asta ne doresc! ❤️

 

De ce copiii NU au nevoie de lapte

Articole interesante 

>