Băutura Zeilor

Scris de Cristela  - 12 noiembrie 2017

Buturuga mică răstoarnă carul mare

Recent a trebuit să pregătesc un scurt eseu despre un element chimic din Tabelul periodic al elementelor, care cred că este relevant pentru mine și cu care simt că am o conexiune personală. Am ales seleniul și am intitulat eseul meu, “Buturuga mică răstoarnă carul mare”. Proverbul de mai sus se verifică cel mai bine în biochimie și medicină.

În organismul nostru se află cantități infime de seleniu, micrograme (a milioana! parte dintr-un gram), însă prezența sau absența acestei cantități aparent insignifiante, are implicații profunde pentru robustețea sistemului imun, a fertilității masculine și feminine, a funcționării glandei tiroide, a sistemului nervos și a contracarării acțiunii nocive a substanțelor toxice (mai ales metale grele, radioterapie, alcool) și a radicalilor liberi.

Cu toate acestea, dupa “gustul” omului modern, seleniul e considerat o substanță nespectaculoasă. Are culoare gri cenușiu și proprietăți asemănătoare metalelor. A fost descoperită în 1817. Originea numelui este greaca veche: “selene” = “luna”. La fel ca Luna, seleniul are o afinitate deosebită pentru lumina solară. Aceasta este și principala conexiune dintre mine și acest element chimic. A doua conexiune, la fel de puternică, este cea legată de aspectele fertilității feminine și maternitate, mai exact rolul determinant în menținerea sarcinii și retenția placentară.

Organismul expus la substanțe toxice și radicali liberi consumă rapid seleniu. Rafinarea și prelucrarea industrială a alimentelor reduce la mai puțin de jumătate conținutul de seleniu. Carența de seleniu produce deficiențe imunitare grave, scade fertilitatea la bărbați, duce la probleme de susținere a sarcinii, produce tiroidite auto-imune, insuficiență cardiacă cronică, tulburari nervoase grave, uscarea pielii, astenie, cataracte.

Cercetarile pentru pentru găsirea unor surse satisfăctoare de seleniu organic (din alimente) au indicat următoarele ca fiind cele mai bogate în seleniu: algele marine – cu condiția să fie recoltate din ape oceanice bogate în seleniu, nucile de Brazilia și … polenul crud.

De la seleniu la Hidromel. Mai simplu decât Simplu 🙂

Hidromel, Cristela GEORGESCU 2017
Hidromel, Cristela GEORGESCU 2017

 

Hidromelul este una dintre cele mai sănătoase și vechi băuturi din miere și polen crud, Băutura zeilor. Rețeta face parte din categoria preferată a soțului meu, Călin: “Mai simplu decât Simplu”. Găsiți doar laude despre hidromel pe întreg internetul, așa că nu mai scriu acum despre beneficii, pentru a vă motiva să ridicati paharul! 🙂

Aveți nevoie de:
1 borcan mare (începeți însă cu o cantitate mică, 1- 2 litri și faceți mai mult la tura următoare, dacă vă place și dacă vă cade bine)
miere (cumpăr de AICI)
polen crud (cumpăr de AICI)
apă pură

La 1l de apă puneți 6-7 linguri de miere, 1/2 lngurită de polen si multă Vitamina L (iubire, adică).
Acoperiți borcanul cu un tifon și lăsați-l acoperit la soare. Dacă e soare. Dacă nu, poate sta și în casă 2-3 zile, până începe să fermenteze. Descântați-l 🙂 zilnic de 2-3 ori, cu un linguroi de lemn.

Trageți în sticle și puneți minunea la frigider, cu cât stă mai mult, cu atât devine mai acidulat.

Important! Hidromel nu se bea după masă, el este de fapt o masă, dacă ținem cont de faptul că polenul crud este un aliment complet. Despre polen, proprietățile nutritive și valoarea terapeutică am scris detaliat și interesant în cartea mea Simplu 2, în povestirea Lumină de cătină. Țineți cont de timpii de digestie ai diferitelor grupe de alimente (i-am explicat detaliat AICI, punctul nr. 6), altfel iese o bolboroseală de toată frumusețea și o să dăm vina pe hidromel. Sau pe mine. Sau pe polen 🙂

 Materii prime recomandate: Terra Apis – Apiarium, produse unice.

Atributele acestor produse lipsesc cu desăvârșire la produsele existente acum pe piață. Le-am descoperit anul trecut, le-am testat și discutat cu medici care au rezultate clinice pozitive și cu specialiști în domeniu. Am concluzionat că reprezintă calitatea maximă posibilă, ETALONUL. 

1. Sunt realizate după metode care păstrează nealterate constituția naturală a mierii, a polenului, a lăptișorului de matcă, a propolisului, fără a le trata termic, fără a le filtra, fără a le pasteuriza, fără a le liofiliza.

2. Proprietarii practică apicultura tradițională și folosesc exclusiv flora spontană, nu plante de cultură. NU practică apicultura intensivă, adică nici una dintre următoarele metode menite să contribuie la creșterea producției de miere cu bani puțini: extragerea mierii nematurate, înlocuirea mierii din faguri cu sirop de zahăr, stimularea familiilor mult peste numărul lor natural de membri, pastoralul intensiv și alegerea locațiilor cultivate cu plante industriale (de cele mai multe ori modificate genetic) etc.

3. Folosesc doar materii prime pe care le pot genera în propria stupină sau de la extrem de puțini apicultori, pe care îi verifică permanent și care au implementat tehnicile lor apicole. Asta înseamnă control absolut al materiei prime. Desigur asta înseamna avantaj absolut pentru calitate și dezavantaj absolut la cantitate și preț!

4. Nu alterează produsele cu bună știință. În mod uzual, filtrarea mierii se face pentru a avea un produs cât mai fluid și transparent “la raft”, care să cristalizeze cât mai târziu (popular și incorect îi zicem și zaharisire). Prin filtrare se pierde o cantitate semnificativă de polen și de bioactivitate din produs, ceea ce este inadmisibil pentru standardele lor.

5. Ambalajul ceramic este expresia lipsei de compromis. Este extrem de important să ferești produsul de lumina soarelui. Dar mai presus de toate, ceramica este unul dintre cele mai stabile medii de păstrare pe termen lung a produselor, fiind chiar mai stabilă decât sticla. Este virtual imposibil ca produsul să poată absorbi ceva din constituția ambalajului, așa cum se întâmplă la ambalajele de plastic.

De ce am încredere în produsele Terra Apis – Apiarium?

1. Pentru că am văzut la fața locului, că tot ce spun proprietarii despre modul lor de lucru, se întâmplă: descurajează apicultura intensivă, au capacitate de producție asumat limitată și prin asta albinele sunt cu adevărat respectate. Au stupi foarte mici, similari ca formă cu stupii din pădure, tratează albinele homeopat (dacă e cazul) și produc puțin, curat și mai ales blând.
2. Pentru că am văzut în familia mea cât sunt de sunt eficiente.
3. Pentru că ei muncesc cu mâna lor și povestea lor profesională dovedește voință, renunțare, dezamăgiri,  impecabilitate, “prin noi înșine”, calitate mai presus de eficiență economică.
4. Pentru că mă inspiră felul în care sunt părinți și familie, mă motivează robustețea fizică și emoțională a copiilor lor, cea mai elocventă carte de vizită.

Toamna și primăvara facem o cură cu tonice. Fiecare cu borcanul lui: Tonic 12 pentru adulți suprasolicitați si suprarenale ciufulite, Tonic 8 pentru imunitatea și suprarenalele copilului modern, Tonic 6 pentru sportivi, Tonic 9 pentru sarcină și alăptare. Borcanele de ceramică golite au intrat în patrmoniul bucătăriei. :)
Toamna și primăvara facem o cură cu tonice Terra Apis. Fiecare cu borcanul lui: Tonic 12 pentru adulți suprasolicitați si suprarenale ciufulite, Tonic 8 pentru imunitatea și suprarenalele copilului modern, Tonic 6 pentru sportivi, Tonic 9 pentru sarcină și alăptare. Borcanele de ceramică golite au intrat în patrmoniul bucătăriei.

 

Dulceață din 5 gutui în 5 minute. Atât s-a putut.

Articole interesante 

>