Citește eticheta, să nu te otrăvești fugind după imunitate!

Număr afişări : 6.298

Primesc o cerere să scriu un articol-recomandare pe blog și pe Facebook, despre un supliment alimentar pentru imunitate.

Explic “politica mea editorială” (AICI) și solicit să mi se comunice lista de ingrediente. Amabilă, persoana care reprezintă firma producătoare îmi transmite: e vorba despre un “complex pentru imunitate sub formă de comprimate masticabile, care conține ingrediente active naturale cu acțiune imunostimulatoare: echinaceea, vitamina C și propolis” și enumeră beneficiile pentru imunitate ale propolisului, ale vitaminei C si ale plantei echinaceea.

Mulțumesc, dar solicit informații suplimentare despre ingrediente. Cele de detaliu. Știu că adevărul stă ascuns în detalii. Doresc să aflu dacă produsul conține, pe lânga “ingredientele active naturale” și ceva “balauri”, pentru că – experiența mi-a arătat –  cum dacă pui la un loc doar propolis, vitamina C si echinaceea, nu iese o pilulă masticabilă.

Primesc lista completă de ingrediente. Produsul conține îndulcitori (mai mulți, printre care și zaharină sodică), lubrifianți, stabilizatori, antiaglomeranți (mai mulți, printre care și talc), arome (cine a fost la conferințele mele cunoaște exercițiul despre aroma naturală de căpșuni care conține cel puțin 40 de ingrediente, dintre care doar câteva cu adevărat naturale).

Ne despărțim în același mod politicos și prietenos în care ne-am cunoscut, dar nu înainte de a sensibiliza persoana că talcul și zaharina sunt produse controversate, puternic cancerigene, interzise în unele țări vestice și care nu au ce căuta în organismul unei ființe umane, mai ales sub pretextul imunizarii. (Deoarece noi am vazut cum statul ne forțează să ne imunizăm cu produse ce contin formaldehidă, compuși de mercur și de aluminiu, celule de fetuși avortati etc, am putea să dăm crezare și directivelor conform cărora, talcul și zaharina – desi  au fost suspectate de a produce cancer – sunt acum din nou considerate produse care nu prezintă risc pentru sănătate).

Citiți eticheta înainte de a deschide portofelul, gura sau inima!

Citiți eticheta! Cu adevărat nu avem nevoie să fim absolvenți de nutriție, de farmacie sau de medicină pentru a ști cum să ne onorăm corpul și viața.

Citiți eticheta! Datorăm asta copiilor noștri, pentru care suntem unicul scut într-o lume din ce în ce mai violentă. E important ca ei sa fie sănătoși, dar e important ca mai întîi noi, părinții, să fim sănătoși, pentru a ne putea îngriji de ei.

Citiți eticheta! Dacă sună a oră de botanică, e de bine. Dacă sună a oră de chimie sau dacă nu înțelegeți ce înseamnă mai mult de 2 ingrediente, puneți produsul înapoi pe raft. Explicați-le copiilor de ce cumpărați, dar mai ales de ce NU cumpărați anumite lucruri.

Iată câteva informații despre talc (sursa articolului integral AICI), că despre zaharina nu cred ca mai e nevoie.

Talcul, un ingredient întâlnit în produse pentru faţă şi corp, precum şi presărat în cantităţi mici pe produsele contraceptive cum ar fi prezervativele, este un cancerigen cunoscut. Studii ştiinţifice l-au identificat ca fiind una dintre cauzele cancerului ovarian când se foloseşte în zona genitală, în primul rând pentru că talcul, un compus anorganic de silicat de magneziu, poate irita celulele care acoperă ovarele (Frederick R. Jelovsek, „Pudra perineală şi tampoanele pot provoca afecţiuni”). În plus, talcul se poate fixa în plămâni, provocând probleme de respiraţie şi posibil cancer pulmonar.

Talcul este un produs mineral obţinut prin extragerea minieră a rocilor de talc, care apoi sunt procesate prin sfărâmare, uscare şi măcinare pentru eliminarea altor reziduuri de minerale. Cu toate acestea, acest proces nu separă unele fibre minuscule care sunt foarte asemănătoare cu cele de azbest. Din această cauză talcul este asociat cu azbestul ca potenţial cancerigen. Oamenii de ştiinţă au analizat atent particulele de talc şi au găsit multe asemănări cu azbestul. Atât de multe încât în 1973 FDA (Food and Drug Administration) a elaborat o reglementare care să limiteze cantitatea de fibre asemănătoare cu azbestul din talcul cosmetic. Cu toate acestea nu s-a emis nici o hotărâre, în prezent talcul cosmetic nefiind reglementat în nici un fel. (Despre cel “alimentar” nici atat – n.a.)

Citiți eticheta și nu cumpărați niciun produs industrial care are menționate pe ambalaj sau în reclamă, proclamații de sănătate, imunitate, etc. În NOUL Simplu 1, complet rescris și reilustrat divin de Cristiana Radu, am detaliat atât pentru părinți, cât și pentru copii, aceste aspecte etice și de disciplină de viață. Contrar aparențelor, cărțile din Colecția SIMPLU nu sunt cărti pentru copii, ci cărți dedicate copiilor, cărți ce trebuie lecturate împreună, pentru educația alimentară și de sănătate a întregii familii. Mulțumesc pentru încredere și vă rog, onorați încrederea necondiționată a copiilor: citiți eticheta!
Număr afişări : 6.298

Distribuie: